Categorieën
Juniorpress Mike's notities Strips

Gelezen en genoten

Deze week heb ik Geheim van de tijd gelezen van Frits Jonker en Eric Heuvel. Spoiler alert: in de integrale van 200 pagina’s wordt het geheim niet prijsgegeven.

Verder natuurlijk comics gelezen. Vandaag Amazing Spider-Man Epic: Big Apple Battleground uitgelezen. Genoten van de realistische tekeningen van Ross Andru – hij zette de personages neer in een realistisch getekend New York wat de superheldenactie nog echter maakt om te zien.

Ook ben ik lekker aan het lezen in oude X-Mannen-comics van Juniorpress. Nrs. 77 t/m 79 gingen over de terugkeer van de Broed. Over die comics komt maandag om 17 uur een nieuwe vlog online, want nummer 77 bevatte een aantal interessante en bijzondere ontdekkingen voor me. Het is ontzettend fijn om die oude comics uit mijn jeugd nu weer te kunnen lezen. De tekeningen van Marc Silvestri zitten vol energie, de verhalen zijn boeiend en de redactionele pagina’s van Juniorpress geven me het gevoel onderdeel te zijn van een community. Ook nu nog.

Ik wacht met deze video te publiceren, omdat ik mijn honderdste vlog even wat meer kijkruimte wil geven. Er kijken simpelweg minder mensen met dit warme en zonnige weer. En dat lijkt me logisch: mensen zijn buiten en hebben geen zin om naar een schermpje te staren. Ik zou eigenlijk ook nu buiten moeten zijn in plaats van deze post te schrijven. Maar goed, ik ben nu eenmaal een geeky kluizenaar die zonneschuw is.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.