Categorieën
Juniorpress Mike's notities

Vlogplannen


Het rampenjaar 2020 nadert zijn einde en dat betekent dat ik voorzichtig plannen maak voor 2021. Wat mijn Nederlandstalige YouTube-kanaal betreft zal de focus liggen bij mijn stripverzameling en dan met name oude Juniorpress-comics en bij dagelijkse zaken die me raken en verwonderen. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het minder gaan over wat er nu speelt in de Nederlandse stripindustrie. Al zal er soms best wel een nieuw album voorbijkomen, ik ga niet meer bijhouden wat er nieuw uit is.

De focus zal ook liggen bij de positieve kant van het bestaan, mooie verhalen en tekeningen. Ik wil het enthousiasme en bewondering die ik heb voor het beeldverhaal overbrengen, net zoals Peter Parker hierboven in de illustratie van Joe Bennett en Bud LaRosa.

Ook hoop ik volgend jaar eindelijk de duizend abonnees te halen. Dat is een belangrijke mijlpaal, omdat je op YouTube pas bestaat als je minstens dat aantal abonees hebt. Dan mag je van Google opeens blogposts plaatsen op YouTube, waardoor je makkelijker met de kijkers kunt communiceren. Bijvoorbeeld om een nieuwe livestream aan te kondigen of om je kijkers een vraag voor te leggen. Kortom, houd je van het beeldverhaal maar ben je nog niet geabonneerd, check dan YouTube.com/MichaelMinneboo. Alvast zeer bedankt.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.