Categorieën
Halloween

Halloween bij Xenos

Vorige week kwam mijn vriendin met een paar Halloween-spulletjes thuis om het huis alvast wat in de juiste sfeer te brengen. Deze had ze bij Xenos gekocht.


Een paar dagen later ging ik nieuwsgierig naar Xenos om te zien wat ze nog meer te koop hadden. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar wat voor dingen Nederlandse winkels aanbieden. Dit geeft al een beetje aan in hoeverre Halloween ingeburgerd raakt in ons land. En hoe meer Halloween ik zie, hoe blijer ik word.

Xenos bleek vooral dingen te verkopen die handig zijn als je met je kinderen gaat trick or treaten, of als je zelf snoep hiervoor wilt aanbieden. Ze verkopen wat snoep met het Halloween-thema en een grappig heksenmandje waar snoep in kan. Ook hebben ze speciale tassen voor het trick or treaten.


Verder zag ik heksenhoeden en andere voorwerpen om je huis mee te versieren, zoals slingers, servetjes en lampjes.

Ik weet eigenlijk niet of dat veel in Nederland gebeurt of dat mensen toch vooral nog steeds aan Sint Maarten doen – wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt, behalve dan dat de kids niet verkleed door de straten lopen en een lampion bij zich dragen. Daar ga ik me binnenkort eens in verdiepen.

De spullen die Xenos verkoopt zijn vooral goedkoop spul uit China. Ik hoorde dat Action ook van dit soort dingen verkoopt. Het meeste ervan zou ik niet snel in huis halen, behalve de versieringen wellicht. Maar ik heb dan ook geen kinderen.

Het voordeel van dit soort goedkope spullen is natuurlijk dat mensen met weinig geld hun huis in de juiste sfeer kunnen brengen. Dus daar ben ik helemaal voor. Het nadeel is natuurlijk dat je veel plastic rommel in huis hebt, wat het geheel toch ook weer een wat goedkoop aanzicht geeft. Uiteindelijk hou ik meer van spullen die duurzamer zijn. Niet van wegwerpmaatschappij.


Originally published on September 30, 2017 on HalloweenCult.com.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.