Categorieën
Juniorpress Strips Video Vlog

Live Team-Up met scenarist, vertaler en stripkenner Ger Apeldoorn

Comiclezers van Juniorpress kennen hem als Gé Apeldé, want Ger Apeldoorn was jarenlang vertaler van onder andere X-Men.

Ger heeft echter ook een aantal comedyseries op zijn naam staan, zoals Laat maar zitten, In de Vlaamse Pot, Het zonnetje in huis en S1ngle. Ook schreef hij de naslagwerken De Jaren Pep en De Jaren Eppo, en een toneelstuk over Jack Kirby, Stan Lee en Joe Simon. Daarnaast is hij ook nog scenarist van de strip Llewellyn Fflint en redacteur bij Eppo. Kortom, een druk baasje.

Hier nog even de link naar het nieuwe stripmuseum in Noordwijk.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Live Team-Up met scenarist, vertaler en stripkenner Ger Apeldoorn”

We hadden het over Rick Leonardi. Op de Facebook pagina van Paul Gravett staat een link naar een leuke superhelden Covid-19 sociale boodschap strip. Kan ik die hier ergens aanlinken?

Facebook is een lastig beest en normaal gesproken ben ik tegen fakebook links op mijn site. Maar voor jou maken we een uitzondering. Je kunt de link van een bericht vinden op fakebook bij de drie stipjes rechts als het goed is en die kan je hier dan weer copypasten.

Reacties zijn gesloten.