Categorieën
Film Filmrecensie Video Vlog

Toen PIERCE BROSNAN nog BOND was | 345

Aan Pierce Brosnan als James Bond heb ik goede herinneringen. Daarom keek ik van de week Tomorrow Never Dies nog eens. De tweede film waarin Brosnan Bond speelde, en samen met Michelle Yeoh de strijd aangaat met mediamagnaat Jonathan Pryce.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Toen PIERCE BROSNAN nog BOND was | 345”

Mijn favoriete Bond film is Never say Never again…wat later geen Bond film bleek te zijn….

Ja technisch gezien wel, maar hij zit niet in je box 😉
De Timothy Dalton films zijn ook zeer underrated…

Never Say Never Again zit inderdaad niet in de box, en is geproduceerd door een concurrerende filmmaatschappij. Het is een heel lang verhaal, maar regisseur Kevin McGlory schreef ooit samen met Ian Fleming een filmscript, wat later de roman Thunderball werd. Omdat Fleming het script gebruikte als basis hiervoor, hield McGlory deels de copyrights en uiteindelijk kon hij dus een remake van Thunderball produceren wat Never Say Never Again is geworden. Een film die concurreerde met een Roger Moore Bondfilm in de bios.

Klopt Octopussy. En je hebt nog Casino Royale (1967) ook een niet originele Bondfilm.

Reacties zijn gesloten.