Categorieƫn
Minneboo leest Strips Video Vlog

DE GENERAAL gaat integraal 4 | 301

In De Generaal gaat Integraal Deel 4: verhalen van De Generaal van 1977 tot halverwege 1979.

Een eerste kennismaking met een vervolgverhaal van De Generaal (De erfenis van oom Jules), een korte introductie op de vele nieuwe stripverhalen die Peter de Smet tussen 1975 en 1978 publiceerde of wilde gaan publiceren en wat minder bekend reclamewerk van zijn hand.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “DE GENERAAL gaat integraal 4 | 301”

Prachtstrip! Goed dat je er aandacht aan besteed ook al is het niet ‘jouw ding’. Eindelijk een integrale reeks die moet verschijnen omdat de strips niet meer te krijgen zijn (voor een normale prijs). Ik ben al lang fan van de Generaal. Het taalgebruik, de zuigende en steeds terugkerende karakters, het simpele gegeven dat steeds terugkeert. Het was een inspiratiebron voor mijn strip Hotel Nevelzicht.

Ha Mark, bedankt voor je reactie. Ik vind het belangrijk om soms ook beeldverhalen te behandelen die niet mijn ding zijn, maar waarvan ik weet dat veel mensen ze wel leuk vinden. Maar binnenkort ook weer gewoon een vlog over Spider-Man-comics hoor! šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.