Categorieën
Mike's notities Strips

Dagboek van een Geek #31: Liever comics dan strips, maar…

Vrijdag 28 februari
Het blijft voor mij een lastige kwestie: ik wil veel meer over comics schrijven en vlogs maken, maar mijn opdrachtgevers zijn hier bijna niet in geïnteresseerd. En ook blijven de vlogs over comics altijd achter in kijkcijfers. Ver achter op de video’s over nieuwe Nederlandse strips en Europese strips in het algemeen. Daar baal ik van.

Veel comicliefhebbers hebben mijn YouTube-kanaal nog niet gevonden. En de reguliere stripliefhebber schijnt geen boodschap te hebben aan Amerikaanse comics. Soms merk ik ook vooroordelen tegen comics – die mijns inziens vaak niet kloppen.

Onbekend is onbemind. Maar juist dan zouden ze de vlogs moeten kijken om te zien hoe tof comics kunnen zijn. Hoe goed (Amerikaanse) comictekenaars hun vak verstaan en hoe divers deze stripwereld is.

Juist omdat ik YouTube erbij doe, er zit geen verdienmodel achter als je over strips vlogt, trust me, wil ik juist de onderwerpen behandelen die ik elders niet kwijt kan. Dus zit er voorlopig niets anders op om video’s te produceren voor een klein publiek. Dat is ook niet heel erg, maar soms is meer gewoon beter.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.