Categorieën
Juniorpress Minneboo leest Strips Video Vlog

Nostalgie is mijn inspiratiebron… Wat is de jouwe? | Vlog 296

Nostalgie is voor mij vaak een bron van inspiratie. En vaak wek ik dat gevoel op door oude comics te lezen. Een oude comic van Juniorpress bijvoorbeeld.

Het gaat dan vooral om series die ik vroeger las, zoals Spider-Man en de X-Mannen, maar het kan ook een Juniorpress comic zijn die ik nog niet kende. Want met het lezen van die comic is het alsof ik weer even terug in de tijd ga. Ik voel dan nostalgie als het ware in mijn lichaam branden. Een heel fijn gevoel, dat mij al vaak heeft geïnspireerd. Zo was nostalgie de motor voor het schrijven van Mijn vriend Spider-Man. En het is ook een beginpunt van andere projecten waar ik nu mee bezig ben, onder andere de vlogs die ik nu maak over oude comics uit mijn collectie. Welk gevoel wakkert bij jou het vuur aan om dingen te doen en te maken? Is dat ook een nostalgisch gevoel of compleet iets anders? Misschien wel het tegenovergestelde van nostalgie? En wordt je juist geïnspireerd door ideeën voor de toekomst.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Nostalgie is mijn inspiratiebron… Wat is de jouwe? | Vlog 296”

Wow, wat een prachtige ode aan wat was en nog steeds voortleeft. Wat was komt bij mij vooral opnieuw tot leven via muziek. Ik hoef maar een paar klanken van een liedje te horen waar ik herinneringen aan heb en ik reis terug in de tijd. Of het me ook aanzet iets te doen of te maken, dat denk ik niet. Dingen doen of iets maken wordt bij mij vooral getriggerd door iets waar ik naar verlang, iets wat ik in de toekomst graag als realiteit zie.

Muziek, da’s een mooie Peter! Dat heb ik eigenlijk ook wel. Sterker nog: soms zet ik juist een bepaalde track of cd op om weer even terug in de tijd te gaan. Ik denk dat wat het maken betreft hier mooi een verschil wordt getoond tussen jou en mij, omdat jij je bij het maken vaak laat leiden door sociaal engagement. Dat is bij jou de belangrijkste trigger zoals je zelf al aangeeft.

Reacties zijn gesloten.