Categorieƫn
Mike's notities

Cosplayers in beeld

The Riddler.

Op de Dutch Comic Con wintereditie interviewde ik op zondagochtend meerdere cosplayers achter elkaar in de dealerhal. Erg leuk om te doen, want cosplayers zijn altijd enthousiast over hun hobby en het personage dat ze uitbeelden.

Het lukte me echter niet om voor de kerstvakantie alle vlogs te monteren en online te zetten. Inmiddels heb ik mijn laatste cosplay-interview gemonteerd. In de komende periode komen de drie video-interviews dus online op mijn YouTube-kanaal: youtube.com/michaelminneboo. Ik sprak onder andere met Popeye en de Riddler.

Omdat ik voor Eppo Stripblad ook cosplayers interview, was dit projectje op Comic Con meteen een vorm van veldwerk: kijken of er potentiƫle kandidaten voor de rubriek rondliepen. Instagram is overigens ook een handig hulpmiddel om cosplayers te vinden.

Het komende jaar staat voor mij dus deels in het teken van deze leuke en originele hobby.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.