Categorieën
Strips

Interview en signeersessie Mijn vriend Spider-Man op Cross Comix Festival

Zondag 17 november vindt Cross Comix weer plaats in Rotterdam. Ik word daar geïnterviewd over Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur.

Gino van Weenen zal mij interviewen en de heren Thijs van Domburg en Emilio Guzman, over hun succesvolle boek Nerds! Het interview vindt rond 15 uur plaats.

Aansluitend zal ik mijn boek signeren. Boekhandel Donner heeft namelijk een stand en daar is Mijn vriend Spider-Man te koop. De signeersessie verloopt ongeveer van 15.30 tot 16.30 uur.

Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg.
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Hieronder informatie over wat er allemaal nog meer te doen is tijdens Cross Comix.

CROSS COMIX ROTTERDAM | 13 – 17 NOVEMBER 2019 | WWW.CROSSCOMIX.NL

Duik mee in de wondere wereld van de 9e kunst, comedy, visual storytelling en kruisbestuivingen! Het toonaangevende internationale festival Cross Comix verrast met een wervelende mix van nieuwe verhalen, beelden, comedy en muziek op het scherpst van de snede. Let’s get visual!

Met Posy Simmonds, Wilbert Plijnaar, Kamagurka, Herr Seele, Les Robots, Gummbah, Emilio Guzman, Thijs van Domburg, Charlotte Nijs, Marloes Dekkers, Frits Jonker, Maaike Hartjes, Hanco Kolk, Sheri Corleone Bang Bang Band Girl en vele anderen. In onder meer Theater Rotterdam Schouwburg, Cinerama, Het Nieuwe Instituut, Zerp Galerie, Rotown en Donner. #stripszijnoveral
www.crosscomix.nl

Koop hier alvast je festivaldagkaart of passepartout >> crosscomix.nl/tickets/

NIET TE MISSEN:
TIJDENS DE GROTE FESTIVALDAG OP ZONDAG 17 NOVEMBER IN THEATER ROTTERDAM

POSY SIMMONDS & CHARLOTTE NIJS
De grande dame van de strip, de Engelse Posy Simmonds,  gaat in gesprek met journalist en politiek verslaggever Charlotte Nijs (o.a. Hart van Nederland). Scherpe satire, progressieve (vrouwelijke) personages en iconische stripverhalen tekenen de indrukwekkende carrière van Posy Simmonds. Al ruim vijftig jaar is ze geliefd bij lezers -en gevreesd bij politici- om haar messcherpe pen en observaties. Voertaal is Engels.

ROTTERDAMMER IN HOLLYWOOD
Zit zondag 17 november vooraan bij de officiële boekpresentatie van ‘Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood’! Niemand minder dan stripmaker Peter ‘Sigmund’ de Wit schreef een indrukwekkende biografie over de internationaal succesvolle Rotterdamse scenarist, illustrator en story artist Wilbert Plijnaar die al 25 jaar vanuit LA voor alle grote studio’s werkt: van Warner Bros en 20th Century Fox tot Dreamworks.
Exclusief interview met Wilbert Plijnaar en Peter de Wit door Mirjam de Winter, journalist en columnist voor o.a. RTV Rijnmond en NRC. Direct na afloop signeren Plijnaar en De Wit beiden de gloednieuwe biografie in de foyer van Theater Rotterdam.

ASK THE EXPERTS! | CROSS COMIX PORTFOLIO PITCH
Op zondag 17 november is tijdens het Cross Comix Festival in Theater Rotterdam gelegenheid om je portfolio te bespreken met experts uit de Nederlandse stripwereld. Neem je werk mee, pitch je portfolio en krijg professionele feedback en advies van gerenommeerde auteurs en uitgevers! Met o.a. Aimée de Jongh, Wilbert Plijnaar, Scratch Books, Uitgeverij Bries en Concerto Books.

LES ROBOTS ROCKT DE STRIP
Laat je meevoeren in de vleesgeworden strip Flash Gordon vol glitterende ruimtepakken en vliegende voertuigen geïnspireerd door de muziek van aardbewoners als The Shadows, Terry Terauchi, Booker T & The MG’s en Link Wray. Onthult young and upcoming talent Vince Logtenberg de identiteit van de mysterieuze muzikanten achter Les Robots? In opdracht van Cross Comix en onder begeleiding van zijn nestor Hanco Kolk tekende Vince op verbluffende wijze een intrigerend en humoristisch debuutverhaal op over de muzikale Mechanical Men from Outer Space. Make sure you get your own copy!!

GUMMBAH & LEONARD BEDAUX IN SEXBOERDERIJ HET GOUDEN KALF
Sexboerderij Het Gouden Kalf is een overrompelend multimedia spektakel zoals u nog nooit heeft gezien. Literatuur en cinema sluiten een absurd verbond en bieden zo adembenemende inzichten in het menselijk leven. Met gloednieuwe, net niet verschenen boeken en rare filmpjes; de voorstelling van Gummbah en Leonard Bedaux in een notedop. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.