Categorie├źn
Minneboo leest Strips Video Vlog

Een strip vol Hollywoodsterren. Mag dat zomaar? | Vlog 97

De strip Eightball Hunter van Michel Koeniguer en Callixte zit vol met bekende Hollywoodsterren als Scarlett Johansson, Danny DeVito, Arnold Schwarzenegger en George Clooney.

Mocht deze actiethriller ooit verfilmd worden, dan is de casting dus al gedaan. De vraag is: mag dat zomaar? Mag je bekende Hollywoodacteurs in je strip stoppen zonder hen om toestemming te vragen??

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Een strip vol Hollywoodsterren. Mag dat zomaar? | Vlog 97”

Inderdaad erg stijf getekend door het gebruikt van referentie foto’s.. ik snap dat de tekenaar dat doet en als gimmick wel grappig. Het zal ook wel te maken hebben met tijdsdruk, dus de tekenaar zal concessies doen en poses overnemen en foto’s traceren of 1 op 1 natekenen.

Het is geen stijl die mij aanspreekt, het geeft juist een soort van afkeer, als je ziet dat de tekening echt ge-ent is op een referentie leid dat teveel af, geeft het idee dat de tekenaar geen zin had. Het doet goedkoop aan. Voelt doods. Net als het werk van Greg Land. Of een reclame strip van vodafone van een paar jaar terug waarover ik toen ook een blog schreef.. (drie blogs zelfs: http://weblog.kurai.nl/wordpress/wat-kan-er-fout-gaan/)

Laatst zag ik nog een mooie vlog over het werk van Greg Land. Die neemt heel veel over van pornografisch materiaal en neemt niet eens de moeite de openstaande pijpmonden anders te tekenen. Heel raar.
Leuke blogpost trouwens over die Vodafone-strip. Over mislukt gebruik van het beeldverhaal in reclames of andere projecten zouden we een boek vol kunnen schrijven.

Reacties zijn gesloten.