Categorie├źn
Strips Video Vlog

Dank je wel, Stan Lee! (1922-2018) | Vlog 74

Een striplegende is niet meer. Stan Lee is op 95-jarige leeftijd overleden.

Vanaf nu moeten we de altijd energieke en positieve geestelijk vader van ontelbaar veel superhelden waaronder Spider-Man, de Hulk, Thor, Daredevil, Silver Surfer, Black Panther, The Avengers en de X-Men gaan missen. Zonder Stan geen Marvel Universum en geen Spider-Man – mijn favoriete fictiefiguur ooit. Lee was voor mij een heel belangrijke schrijver en stripmaker. Daarom vond ik het fijn dat er in de Nederlandse media veel aandacht was voor zijn overlijden en zijn leven.

Zelf was ik een van de gasten bij de Nieuws BV van BNNVARA. De uitzending is hier terug te luisteren.

Wat het T-Shirt met De Buddy Stan betreft: dat is ter ere van Kevin Smiths Dogma, niet Mallrats. Die vergissing maakte ik makkelijk doordat Stan namelijk een rol heeft in Mallrats, maar het T-shirt is weer een knipoog naar de Buddy Christ uit Dogma.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Dank je wel, Stan Lee! (1922-2018) | Vlog 74”

Ja goh, ik moest meteen aan je denken toen ik het nieuws hoorde over het overlijden van Stan Lee. Ik probeer me in te leven hoe dat voor je is en kom niet verder dan het overlijden van John Lennon dat op mij lang geleden veel indruk maakte. Totaal verschillende situaties maar dat ze er bij de liefhebbers inhakken snap ik volledig. Bedankt voor je mooie Stan-vertelling.

Ha Peter. Het is altijd moeilijk om het overlijden van je helden onder ogen te zien. Al is het alleen maar omdat een dergelijke dood je confronteert met je eigen sterfelijkheid. En beide mannen hebben voor veel mensen iets belangrijks betekent. Ik was zelf te jong om de moord op Lennon mee te hebben gemaakt, maar als ik er aan denk, word ik nog steeds boos. Lennon is in mijn leven ook heel belangrijk geweest vanwege de prachtige songs die hij heeft gemaak. Stan is aan ouderdom overleden, maar ook hem had ik nog honderd jaar gegund.

Reacties zijn gesloten.