Categorieën
Minneboo leest Strips Video Vlog

Vlog: Dagelijkse avonturen met Wasco

Binnenkort komt van grafisch kunstenaar/ stripmaker Wasco een nieuw boek uit over Duizend pinguïns. In zijn vorige boek, Het Tuitel Complex, staat een verhaal wat volgens mij aardig onze levens reflecteert.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Vlog: Dagelijkse avonturen met Wasco”

Tijdens het laten zien van de strip City zat ik me af te vragen hoe je zo’n strip leest/bekijkt/tot-je-neemt. Met de camera ga je best snel langs de plaatjes, dan ben ik nog lang niet uitgekeken. Of lees je dit soort strips werkelijk zo snel?

Goeie vraag, waar overigens geen eenduidend antwoord op te geven is. Het hangt af van hoeveel tekst er in een plaatje staat bijvoorbeeld. In het voorbeeld van Wasco is het antwoord: geen. Dan kan ik redelijk snel lezen. Dat moet ook wel, want voor mijn werk lees ik vaak flinke stapels. Meestal begin ik te lezen met het voornemen om traag te gaan lezen om zo lang van de tekeningen te kunnen genieten. Vooral als het mooi tekenwerk is. Maar vaak word ik gegrepen door het verhaal en ga ik toch sneller lezen. Om de vlog niet te lang te maken leg ik alles in een bepaald tempo vast. Gelukkig kun jij als kijker altijd even op pauze drukken als je langer naar een afbeelding wilt kijken 🙂

Reacties zijn gesloten.