Categorieën
Mike's notities

Focus

Stel dat je jezelf voorneemt om één keer per week een tekst te schrijven. Waar zou je het dan over hebben?

Deze vraag kwam in me op toen ik van de week rustig een kopje koffie dronk en uit het raam staarde. Iets wat ik iedere dag probeer te doen: gewoon vijf minuten naar buiten kijken en rusten. Een pauzemoment. Noodzakelijk en fijn. En, meestal, geen telefoon in de buurt. Geen afleiding.

Bovenstaande vraag stelde ik recent op Instagram en nu stel ik hem ook hier, omdat ik benieuwd ben naar jullie antwoorden.

Op Insta kreeg ik deze:

marcoraaphorst: My life

martijn_stories: Coffee? ?

destripvlogger: The view?

urban_cosplay_ninja: Michael minneboo

michael_minneboo@urban_cosplay_ninja Haha. Dat wordt snel saai hoor. Trust me, I know.

djeroon: Comics! Review everything you read!

zedoetinstagram: Hoe ik ongewenst gaandeweg fervent misantroop werd…. Naahhhh

comicsperimenter_haes: Senseo

michael_minneboo@comicsperimenter_haes Echt niet. Dit is ouderwetse filterkoffie.

marcoraaphorst: Or your life ?

michael_minneboo@comicsperimenter_haes: Of bedoelde je dat jij over Senseo zou schrijven? ?

comicsperimenter_haes@michael_minneboo: haha ik wilde gewoon eens ongegeneerd ‘senseo’ kunnen zeggen.

michael_minneboo@comicsperimenter_haes: En? Lucht het op? ?

En? Wat is hierop jouw antwoord?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Focus”

Dat wat op dat moment mijn gedachten het meest in beslag neemt.
Hangt er dan nog wel vanaf of de tekst voor openbaar is of voor mezelf.
Nu schrijf ik elke dag minstens 750 woorden op 750words.com en daar komen soms opeens wel aardige dingen uit maar zijn niet voor het openbaar geschikt.

@Niek: Interessant, ik kende 750words.com nog niet. Je hebt gelijk: het maakt inderdaad verschil of je de tekst gaat publiceren of niet. Maar dat wilde ik voor deze vraag in het midden laten. Daar mag je dus zelf over beslissen. Ik wil jullie daarin niet te veel sturen.

Roept 750words.com wel de volgende vraag bij me op: als je het toch privé houdt wat je schrijft, waarom het dan daar schrijven en niet in een tekstbestand op je computer bijvoorbeeld?

🙂 Omdat het mij kinderlijk motiveert om een plaatje te krijgen bij bepaalde gehaalde doelen zoals drie dagen achter elkaar schrijven of zonder onderbrekingen schrijven. Ik weet dat het onzin is maar het heeft mij geholpen om toch elke dag te gaan schrijven. Net zoals de statistieken die daar bijgehouden mij telkens weer blijven motiveren. Irrationele motivatie dus. En het gekke is, ik betaal er ook nog elke maand voor.

Iedere week vijf minuten uit het raam kijken en dan je gedachten op papier zetten… Het zou vooral introspectief worden, al dan niet verwoven in een fictief verhaal. Zal het deze week eens uitproberen, kan niet beloven dat het niet weer over fazanten zal gaan.. nu staar ik al dagelijks twee keer twintig minuten over het stuur van mijn fiets, maar denk dat vijf minuten raamstaren per week meer focus geven..

@Daan: Je hoeft niet per se eerst vijf minuten uit het raam te kijken hoor. Ik probeer iedere dag even zo’n rustmoment te nemen. Kopje koffie, op een stoel zitten en even los van telefoon of andere afleiding. Niet per se om mijn brein op het schrijven te zetten, maar gewoon om even pauze van het leven te nemen.

Dan zou ik het denk ik over dankbaarheid hebben, over de dingen waar ik dankbaar voor ben. Grote dingen, kleine dingen, vanzelfsprekende dingen, wondertjes, al die dingen die maken dat ik aan het einde van elke dag kan zeggen: jee, wat heb ik een hoop om te schrijven over dankbaarheid.

Reacties zijn gesloten.