Categorieƫn
Spidey's web Strips

Nick Spencer nieuwe Spider-Man-schrijver

Mocht je het nog niet elders gehoord hebben: Nick Spencer is de nieuwe Spider-Man-schrijver.

Hij neemt het werk over van nietsnut Dan Slott. Marvel begint meteen voor het (on)gemak de serie weer bij nummer 1. Wat Amazing Spider-Man tot zijn vijfde volume brengt. Dat laatste is een beetje sukkelig, want Marvel heeft net alle series teruggebracht naar de oude nummering. Nu gaan we van #801 dus weer naar #1. Een onnodige stunt als je het mij vraagt.

De nieuwe vaste tekenaar wordt Ryan Ottley (Invincible). Hij tekent mooie actiesequenties in een ietwat cartooneske stijl. Niet helemaal mijn smaak, maar ik vond zijn werk voor Invincible wel goed, dus vooralsnog krijgt Ottley het voordeel van de twijfel. Erger dan het broddelwerk van Humberto Ramos kan het niet worden.

Cover van Amazing Spider-Man Vol.5 #1 door Ryan Ottley.

Op zich is dit nieuws om vrolijk van te worden. Spencer is een ex-politicus die een tijdje terug een controversiƫle verhaallijn rondom Captain America schreef waarin de Amerikaanse held een agent van Hydra bleek te zijn. Ook schreef hij series als Morning Glories en The Fix. Ik ben heel benieuwd wat hij met Peter Parker van plan is. Zoals ik al eerder schreef, erger dan 8 jaar fulltime Dan Slott kan het nooit meer worden.

In een interview met ComicBook.Com vertelt Spencer over zijn plannen. De laatste zin van dit citaat is reden voor enige onrust, maar misschien valt het mee:

“I think that a lot of what I’ll be doing is reconnecting Peter with some very classic, quintessential elements of the story that fans and readers are going to recognize,” Spencer added. “And it’s exciting to bring the character back to basics and, at the same time, Dan [Slott] has obviously had one of the best runs on the character ever, and we’re certainly going to honor the things that he’s done and build from there.”

Losse comics
Ik kijk uit naar de nieuwe verhalen geschreven door Nick Spencer. Ik zit er zelfs aan te denken om hiervoor mijn gewoonte om af te wachten tot de trade uitkomt, even los te laten en om de losse comics te gaan kopen. Ik kan namelijk niet zes maanden wachten om dit te gaan lezen. Bovendien lijkt het me ook een leuke ervaring om weer eens ouderwets iedere maand een nieuw deel aan te schaffen.

Als ik het goed heb komen de eerste delen in juli uit. Nog even geduld dus, Spidey-fans!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Nick Spencer nieuwe Spider-Man-schrijver”

Ik ben niet heel optimistisch. Nick Spencer gevolgd toen zijn Secret Empire uitkwam. Secret Empire vond ik erg slecht. Karakters deden dingen die ik niet in lijn vond zitten met gedrag. Punsiher die kinderen wilde vermoorden. Thor die willens en wetens Hydra volgde. The Champions die de wereld wilden verbeteren die zich lieten opleiden voor een moord squad. Ect ect. Mogelijk net zo erg was Nick Spencers gedrag richting de lezers. En er zaten ook eikels tussen (hij heeft doodsbedreigingen gekregen), maar ook de normalere vragen of opmerkingen moesten het bekopen met het feit dat ze te dom waren om hem te snappen. Ik wordt niet heel blij van hem als nieuwe schrijver.

@Gert-Jan: Ik snap je bezwaren. Helaas is het gedrag van veel comicprofessionals op twitter etc. niet echt naar huis te schrijven op dit moment. Daarin volg ik je helemaal. Slott is heel erg, maar Spencer mag zich ook wel aardiger opstellen naar de fans toe.

Toch hou ik hoop, want ik wil reguliere verhalen niet vergelijken met events. Daar zitten heel veel mensen aan te sleutelen en dus worden die zelden heel goed. Dat Secret Empire een slechte verhaallijn was, is daarom niet alleen de schuld van Spencer, vermoed ik.

Kijk, het allerliefste zou ik natuurlijk een Roger Stern weer terug hebben als Spider-Man-schrijver, maar die kans acht ik niet zo groot. Daarom geef ik Spencer graag het voordeel van de twijfel. Zoals ik al zei: erger dan Slott kan het echt niet meer worden.

Dat hoop ik in ieder geval, anders kan ik nooit meer een nieuwe Spider-Man-comic lezen…

Reacties zijn gesloten.