Categorieën
Spidey's web Strips

Het ‘laatste’ exemplaar

Van stripblogger Dennis van Beek kreeg ik onderstaand berichtje over Mijn vriend Spider-Man.

In Den Bosch bevindt zich de zeer bekende boekhandel Heinen. Zij kochten vlak na de premiere van Mijn vriend Spider-Man drie exemplaren voor in de winkel. De eerste werd vrijwel meteen verkocht. De tweede werd in de week voor sinterklaas meegenomen door een klant en belandde vast ergens in de schoen van een gelukkige lezer. Er is nog één exemplaar over (zie de foto). Misschien dat er nog een verdwaalde lezer in het zuiden rondwandelt die dit boek uit zijn lijden zou willen verlossen? Het is in je eentje zo eenzaam tussen al die literaire graphic novels.

Foto: Dennis van Beek.

Ik denk dat het wel goed zal komen met dat laatste exemplaar. Maar mocht je Mijn vriend Spider-Man nog niet in je bezit hebben, en in de buurt van Den Bosch wonen, dan weet je waar je onder andere een boek kunt aanschaffen.

Het blijft leuk om post te ontvangen over mijn debuut en om te merken dat mensen zich betrokken voelen bij het boek. Dennis schreef eerder een mooie recensie over Mijn vriend Spider-Man voor Brainfreeze.be én hij was tijdens de boekpresentatie bij Scheltema aanwezig. Axel Watteeuw interviewde hem ooit over zijn passie voor de jaren tachtig.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.