Recensie Mijn vriend Spider-Man

Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur is op verschillende blogs gerecenseerd. Slechts een Nederlandse krant waagde zich aan een bespreking en dat was de Volkskrant.

Joost Pollmann, stripjournalist en de voormalige creatief directeur van de stripdagen Haarlem, las het boek en schreef onderstaande bespreking. Deze werd gepubliceerd op 6 juli 2017, naast een recensie van Spider-Man: Homecoming. Zoals je kunt zien heeft de beeldredactie van de krant bij de recensie een verkeerde cover geplaatst.

Ik vond het erg fijn dat een landelijke krant als de Volkskrant aandacht aan mijn debuut schonk. Al blijft het een beetje gek als je eigen boek besproken wordt terwijl je zelf jarenlang strip- en filmrecensies hebt geschreven. Wat dat betreft was het schrijven van Mijn vriend Spider-Man in meerdere opzichten een leerzame ervaring.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Johan ,

  Wat een gortdroge review, mis ik toch een beetje de ironie in 😉 Leuk boek overigens, die schrijver lijkt me wel een geschikte vent…

  • Michael Minneboo ,

   🙂 Ik lever verder geen commentaar op recensies over mijn boek, zoals je zult begrijpen.

  • Toffe reacties op Mijn vriend Spider-Man – Michael Minneboo ,

   […] iedere officiële bespreking van Mijn vriend Spider-Man ben ik natuurlijk erg blij, want de artikelen en blogposts helpen het […]