Categorieën
Strips

Te gast op de Groninger Museumnacht

Ook het Nederlands Stripmuseum doet mee met de eerste editie van de Groninger Museumnacht en ondergetekende geeft een lezing over Spider-Man.

Spider-Man-lezing tijdens KLIK! 2014. Foto: Corneel de Wilde

Jawel, ook de stad Groningen krijgt dit jaar haar eigen Museumnacht. Op zaterdag 9 september 2017 vanaf 19 uur openen alle musea in Groningen hun deuren tot na middernacht. Naast een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties komt er een afwisselend programma met onder meer muziek, bijzondere workshops en interessante sprekers.

Het Nederlands Stripmuseum pakt lekker uit met een uitgebreid programma. Jan-Willem Spakman geeft een workshop tekenen en signeert zijn eigen werk. Dim Junius van het Stripmuseum geeft ook workshops tekenen en ik geef een lezing. Ik ga vertellen over hoe het boek Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur tot stand kwam en wat er nu zo tof is aan deze superheld.

Ook zijn er rondleidingen door het museum en kunnen mensen de tentoonstellingen over Jan Kruis, 50 jaar Tina, Disneytekenaar Daan Jippes en Kakhiel bezichtigen.

De muzikale ondersteuning tijdens de opening wordt verzorgd door Michiel Hoving, de Groningse alternatieve rootsrocker en illustrator, bekend van Varkentje Rund.

Hier het programma (voor zover dat nu bij mij bekend is, maar hou de site van het Stripmuseum in de gaten voor eventuele wijzigingen).

19:00 Opening door niemand minder dan Spider-Man.

19:00 – 19:30 Lezing Michael Minneboo: Mijn vriend Spider-Man.
Aansluitend signeren. Locatie: Toonderzaal/

19:30 – 20:00 Workshop Jan-Willem Spakman: Recht uit de Ondergrond.
Tekenen en signeren. Locatie: Studio Jan Kruis.

20:30 – 21:00 Workshop Stripfiguur Tekenen.

21:00 – 21:30 Workshop Jan-Willem Spakman: Recht uit de Ondergrond.
Tekenen en signeren.

22:00 – 22:30 Lezing Michael Minneboo: Mijn vriend Spider-Man.
Aansluitend signeren.

22:30 – 23:00 Workshop Jan-Willem Spakman:Recht uit de Ondergrond.
Tekenen en signeren.

23:30 – 24:00 Workshop Stripfiguur Tekenen.

24:00 – 00:30 Jan-Willem Spakman: Recht uit de Ondergrond.
Tekenen en signeren.

00:30 – 01:00 Workshop Stripfiguur Tekenen.

Ik geef dus twee keer dezelfde lezing voor iedereen die het wil horen. Daarna is er tijd om je boek te laten signeren. Er zijn nog wat exemplaren in de stripwinkel van het Museum te koop, maar je mag natuurlijk ook een eigen exemplaar meenemen.

5 musea voor 5 euro
Met een passe-partout bezoek je alle 5 musea in de stad Groningen voor slechts 5 euro totaal. Tickets zijn vanaf donderdag 13 juli om 10 uur verkrijgbaar in de online voorverkoop.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Te gast op de Groninger Museumnacht”

Je timmert lekker en gestaag aan de weg met je boek Mike, leuk om te volgen allemaal. Ik moest zondag nog aan je denken toen ik op de fiets langs een schoolplein reed. Hoewel de school gesloten was, waren een aantal jongeren op het schoolplein aan het voetballen, die zullen wel over het hek zijn geklommen. Mijn aandacht werd getrokken door een klein stenen gebouw, waar twee kinderen op waren geklommen, allebei gekleed als Spider-Man. De pakken zagen er professioneel uit, compleet met masker en handschoenen. Daar bovenop dat dak zullen ze zich echt Spider-Man hebben gevoeld. Het zag er schattig uit.

Reacties zijn gesloten.