Categorieën
Juniorpress Spidey's web Strips

Alle Peter Parkers verzameld

Stripfan en -maker Jeroen Fellinger toont op Instagram de hele run van Peter Parker, de Spektakulaire Spiderman. 150 comics in een foto!

Nou ja, Jeroen doet het slim door het merendeel van de reeks in de shortbox te houden, en een selectie van de comics uit te stallen. 150 strips in een foto proppen is ook niet te doen. Het totaalplaatje kon mij erg bekoren, want het zijn stuk voor stuk prachtige covers. Uiteraard krijg ik als Spider-Man-fan nostalgische fuzzy feelings van zo’n foto.

Het publiceren van foto’s van je comics of action figures is een leuke manier om iets anders met je verzameling te doen. Je kunt andere geeks laten zien wat je in huis hebt, of net hebt aangeschaft. Bovenstaande foto was onderdeel van een thematische challange waarbij vrienden elkaar uitnodigen om een foto te maken van een volledige reeks onder de hashtag fullrunfriday.

Alles in één
Juniorpress was indertijd genoodzaakt om met Peter Parker bij #150 te stoppen omdat al een tijdje de verhaallijnen door alle Spider-Man-comics liepen. Het was tijdens de Kloonsaga een crossoverfestijn. En dan die losse deeltjes op de juiste volgorde uitgeven in het Nederlands werd een ramp. Dus besloot Juniorpress alle Spider-Man-reeksen te bundelen in een Nederlandse uitgave. Vanaf januari 1996 begonnen ze dus weer bij Spiderman #1. Dat betekende het einde van de losse reeksen Peter Parker, Web van Spiderman en De Spektakulaire Spiderman. Eigenlijk werd ieder nummer zo een aardige trade paperback met volledige verhalen. Een slimme zet vond ik dat toentertijd.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Alle Peter Parkers verzameld”

Ja, je hebt gelijk. Jeroen Fellinger gebruikt hier een shortbox inderdaad. Zelf ben ik nooit op dat systeem overgestapt. Gebruik jij die boxen?

Deels, ik heb de lopende series in de shortboxen staan en die afgelopen en gelezen series in boekenkasten. Short boxen hebben het voordeel dat ik het fijner zoeken vind dan in de boekenkast, zeker met single issues. Maar qua aangezicht is het natuurlijk veel mooier je collectie in een boekenkast te hebben 😉

Aha. Ik koop meestal trades en omnibussen en zelden losse floppies. Alles wat ik daarvan in de kast heb staan zijn meestal oude Juniorpress-uitgaven. Ook wel losse Marvel Comics, e.d. maar in verhouding niet zo veel als trades. Probleem blijft wel: de kasten raken telkens vol.

Reacties zijn gesloten.