Categorieƫn
Media Mike's notities

Instant met vertraging

Sinds Instagram heeft zitten rommelen aan de chronologie van de tijdlijn, vind ik de app een stuk minder leuk. Als ik nu inlog, krijg ik als eerste updates van vier dagen geleden te zien, en daarna staat alles door elkaar.

Hoezo heet het eigenlijk nog Instagram? Daar is nog maar weinig ‘instant’ aan.

Ik vraag me af waarom mensen de neiging hebben om aan dingen te blijven rommelen. Als iets werkt, niet meer aanzitten. Maar nee, dan moet je echt bij Facebook zijn. Een bedrijf dat constant nieuwe manieren bedenkt om geld te verdienen. Dat is volgens mij de belangrijkste reden dat dit soort zaken worden aangepast.

Ik merk in ieder geval dat ik door deze aanpassing al een stuk minder inlog. Misschien moet ik Facebook dankbaar zijn voor de tijdbesparing die dat oplevert.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Instant met vertraging”

Ja, beter is vaak minder. Daar ben ik het helemaal mee eens. Eerst moet je jezelf weer instellen op het omdenken van anderen, is dat eenmaal gelukt krijg je alweer de nieuwste versie voor je kiezen. Ik ben dan van het soort: vroeger was alles beter šŸ˜‰

Je krijgt ook steeds meer gesponsorde resultaten tussendoor, van bedrijven waar je echt helemaal niks mee kan. Inderdaad, erg jammer dat alles wat leuk is commercieel uitgemolken moet worden.

Het werkt ook niet gebruiksvriendelijk. Instagrammers dat ik volg zie ik quasi niet meer verschijnen omdat “Instagram het interessantste voor me selecteert”. Wat heel vriendelijk is van hen uiteraard, maar ze mochten het eerst vragen.
Ik geef je bijgevolg gelijk. Ook ik spendeer er minder tijd op.

@Axel @Jooper @Frank Ik merk dat ik heel erg zin krijg om de stekker uit Instagram te trekken. Misschien dat ik dat ook maar gewoon doe, als de promotiecampagne voor mijn boek weer voorbij is.

Reacties zijn gesloten.