Categorieën
Strips

Stripwinkel Dumpie in Leiden

Een paar uur na mijn oproep aan stripliefhebbers om de stripwinkel waar ze graag komen een hart onder de riem te steken, kreeg ik de eerste inzending al binnen.

dumpie leiden exterieurS.J. Kellner komt graag bij Dumpie  in Leiden omdat:

‘Al sinds mijn 13e loop ik hier maandelijks wel even binnen. Rechts van de kassa staan alle nieuwe uitgaven. De nieuwe albums staan op uitgever gesorteerd en de 2e hands op alfabet. Het liefst op woensdag of zaterdag als ook de markt aan de nieuwe Rijn staat.

Leiden is een hele mooie stad en vanuit parkeer garage Morspoort loop ik dan eerst langs de Plato, Door naar Dumpie, over de markt en nog even bij Velvet binnen lopen en dan de rest van de dag lekker met het nieuwe materiaal en hapjes op de bank genieten van het weekend.

Waarom koop je hier juist je strips?
Ze zijn nooit opdringerig als je iets vraagt word je altijd keurig geholpen, maar wil je een uur door de winkel struinen dan laten ze je gewoon lekker gaan.

Wat koop je er zoal?
Ik koop vooral Europese strips, waarbij het vooral compleet houden van de serie’s die ik heb is. En af en toe een nieuw one shot of serie oppakken.

dumpie leiden interieur

Waar is er ruimte voor verbetering, vind je?
De winkel doet soms wat gedateerd aan maar dat heeft ook zijn charme en ze hebben sinds kort ook een webshop. Als je in Leiden bent zeker een bezoekje waard.’

Dumpie
Nieuwe Rijn 18
2312JC Leiden

Ook meedoen?
Stuur een mail naar mikeswebs@gmail.com met het volgende:

– Vertel mij waar je je strips koopt. Noem de (strip)winkel met naam en vermeldt het adres.
– Vertel hoe lang je er al komt.
– Waarom koop je juist hier je strips? Wat vind je goed/leuk aan de winkel?
– Welke strips of action figures koop je er zoal?
– Waar is er ruimte voor verbetering in jouw ogen?
– Stuur als attachment bij je verhaal in ieder geval een foto van het exterieur van de winkel en minimaal een foto van het interieur.
– Mocht je net als ik je strips bij meerdere zaken aanschaffen kies dan de winkel die je het liefste aandacht wil geven. Mocht je niet kunnen kiezen, stuur dan voor iedere winkel een apart verhaal op. Ga ze niet combineren, dat ondermijnt het doel van de rubriek.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Stripwinkel Dumpie in Leiden”

Leuk om te lezen dat mijn winkel gewaardeerd wordt
Ik zou graag mijn winkel een beetje oppimpen, maar ik denk
dat de meeste klanten dat liever niet hebben, bovendien
ontbreekt het geld omdat te doen. Dus laten we het lekker
zo.

Groet,

Hans van der Peet
Eigenaar Dumpie

Reacties zijn gesloten.