Categorieën
Media Mike's notities

NSFW: Music for Hangovers

Jooper had van de week behoefte aan nieuw oud vinyl, dus liepen we voor het eten even de platenzaak in op de Geldersekade.

We kwamen opvallend veel platenhoezen tegen uit de jaren zeventig waarin de mannen dikke snorren onder hun neus droegen. Dat was toen misschien een toppunt van mannelijkheid, nu gaat van zo’n snor toch een dikke Village People vibe uit.

NSFW?
Op Tumblr vond ik zondag deze platenhoes. Ook uit de seventies en waarschijnlijk een beetje NSFW, hoewel ik niet precies weet waar daar de grens ligt. Is dat een beetje bloot en hangt het er dan van af wat je precies ziet? Is geldt NSFW alleen voor pornografie? Misschien hangt het ervan af waar je werkt en met wie…

In ieder geval een platenhoes die we als ‘fout’ zouden bestempelen, hoewel ik het eerlijk gezegd niet erg zou vinden om aan die bar een biertje te drinken.

music-for-hangoversOp Fakebook meldde Milan Hulsing het volgende over deze hoes:

Het grappige is dat er in deze hoes nooit een plaat heeft gezeten. Het was een soort gimmick, met erin alleen een zwarte papieren schijf met een tekst waarvan de strekking was dat de gever alleen geld had voor een hoes maar niet voor de plaat.

Leuk om te weten, Milan, maar nu zullen we er dus nooit achterkomen hoe Music for Hangovers klinkt…

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “NSFW: Music for Hangovers”

Ik heb deze niet, maar wel een paar andere lege hoezen uit deze serie. En ook ergens een artikel over dit onderwerp. Als je wilt ga ik het opzoeken, het staat volgens mij in een tijdschrift dat ik niet heb weggedaan, hoop ik. Leuk dat je vanaf nu ook over platen gaat schrijven!

@Frits: Als je het artikel kunt vinden, wil ik het graag lezen. Of ik veel over platenhoezen ga schrijven weet ik nog niet. Deze kwam ik toevallig tegen, maar het is zeker zo dat ik op het idee kwam omdat het typisch een hoes is die jij op Showcase zou behandelen, vermoed ik. Dus ik heb me indirect weer door je laten inspireren 🙂

Het is ook wel eens leuk om te googelen op de slechtste album covers ooit. Wat je dan vindt is zo fout dat het onbedoelde kunst wordt. Ik heb een paar hele foute exemplaren in de gang hangen. Isley Brothers, Nana Moskouri, Village People, heerlijk!

Reacties zijn gesloten.