Categorieën
Strips

Stripcultuurbeurs krijgt vervolg

Ook dit jaar kunnen stripmakers en initiatiefnemers weer meedingen naar de Stripcultuurpijs. Inzenden kan tot 11 september 2015.

logo-stripcultuurbeursTijdens Stripfestival Breda werd vorig jaar voor de eerste keer de Stripcultuurbeurs uitgereikt en gezien de vele positieve reacties en inzendingen zal deze stimuleringsbeurs ook dit jaar worden uitgereikt. De Stripcultuurbeurs wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Breda, en zal in samenwerking met Stichting Strips in Beeld op 10 oktober 2015 worden uitgereikt tijdens Stripfestival Breda in het Chassé theater in Breda. Voor dit jaar is er een bedrag van € 4.000 beschikbaar dat kan worden toegekend aan een of meerdere projecten die een positieve bijdrage leveren aan het Nederlandse beeldverhaal.

De Stripcultuurbeurs kan zeer breed gebruikt worden voor bijvoorbeeld het mogelijk maken van de productie van een stripverhaal, het organiseren van een expositie, reis- en verblijfkosten voor een stageplek of beursbezoek, het realiseren van een app, research voor een stripproject, maken van een muurschildering etc. Voorop staat dat het project het beeldverhaal op sprekende wijze in beeld brengt.

Winnaars 2014
Uit handen van de Bredase wethouder van Cultuur Dhr. Selçuk Akinci ontvingen de winnaars vorig jaar in het Chassé Theater de stripcultuurbeurzen. De winnaars van 2014 waren Uitgeverij Syndicaat die een bedrag van € 3.000 ontving voor de realisatie van een professionele stand om daarmee haar fonds goed te kunnen promoten en Noël Ummels die € 1.000 ontving als bijdrage in de opstartkosten van een stripalbum getekend door stripmakers uit de derde wereld.

Tot 11 september 2015 is het mogelijk om een aanvraag voor de Stripcultuurbeurs in te dienen. Download hiervoor de documenten op de site www.stripcultuurbeurs.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Stichting Strips in Beeld via organisatie@stripfestivalbreda.nl.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.