Categorie├źn
Minneboo leest Strips

Minneboo leest: Star Wars comics

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat Marvel met nieuwe comicseries rondom Star Wars komt. Dat kan ook makkelijk want zowel Marvel als de Star Wars franchise zijn tegenwoordig in handen van Disney. Dark Horse moest der halve zijn licentie om Star Wars uit te geven laten schieten.

Nu heeft Marvel een interessante geschiedenis met de ruimtesaga van bedenker George Lucas. Toen het halverwege de jaren zeventig niet zo heel goed met Marvel ging, brachten ze een stripadaptatie uit van de eerste film, nog voordat het een hit was. Ze verwachtten er niet zo heel veel van, maar uiteindelijk was het deze stripserie die Marvel een nieuwe impuls en commercieel succes gaf.

Marvel zal dit jaar in ieder geval twee maandelijkse series uitbrengen, namelijk Star Wars en Star Wars: Darth Vader. Ook komt er een limited serie over Princes Leia uit vanaf maart. Daar kijk ik erg naar uit, want Leia is mijn favoriete personage uit de Star Wars-saga.

Star-Wars-leia-hanIn januari kwam het eerste deel van Star Wars uit: Skywalker Strikes. De serie speelt zich vlak na Episode IV af en wordt geschreven door Jason Aaron en getekend door John Cassaday. Het verhaal begint goed met de bekende titelrol waar de films ook mee beginnen en shots van een overvliegend ruimteschip. Wat dat betreft hebben ze de sfeer aardig te pakken. Niet in de laatste plaats omdat Cassaday de personages in de meeste plaatjes goed op de acteurs laat lijken. We zien hier Mark Hamill, Carrie Fisher en Harisson Ford, zoals we ze kennen uit de Star Wars-films. Ook de dialogen klinken zoals we die kennen uit de films. Ik waardeer dit soort getrouwheid aan de bron altijd zeer, want het vergoot het leesplezier aanzienlijk.

Star-Wars-lukeMinder vrolijk word ik van de prijs. $4,99 voor een maandelijkse comic is eigenlijk te veel. Wat geldlust betreft zit Marvel duidelijk aan de ‘dark side of the force’.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Minneboo leest: Star Wars comics”

Ik maak tegenwoordig het onderschijt tussen: ‘wil ik hebben’ en ‘wil ik lezen’. Wil ik hebben koop ik als trade paperback, tenzij ik het idee heb dat ik de maker steun met het kopen van de comic. Wil ik lezen doe ik via de Ipad app, wat meer dan de helft scheelt (van de oorspronkelijke prijs, dus nog los van importkosten). Zeer aangenaam lezen en geen gedoe met ‘waar laat ik die zooi’ als het uit is. Terzijde: wie wil er nog een doos kopen met het hele eerste jaar van DC’s New 52?

@Ger: Dat doe ik ook. Ik moet veel lezen voor mijn werk en dat leesvoer is lang niet altijd iets wat ik in de kast wil hebben staan. Daarbij zit de kast aardig vol en moet ik daarin ook selectief zijn. Digitaal lezen doe ik nog steeds via mijn computer en gebruik ik vooral voor research. Erg handig inderdaad. Zelf heb ik geen interesse in de doos vol New 52’s maar wie weet bezoekers van mijn blog wel.

Reacties zijn gesloten.