Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Kerstverhaal: Rood Gras en Bunbun maken het zelf

Dit is mijn kerstverhaal voor 2014. Op de zelfgemaakte markt in Utrecht trof ik zondag twee verkleumde stripmakers aan: Rob van Barneveld en Matt Baaij.

De twee sympathieke heren trotseerden lage temperaturen en onverschillig publiek om hun prachtige, zelfgemaakte waar aan de man, vrouw of kind te brengen. Vooral dat laatste leek Baaij met zijn stripfiguurtje Bunbun goed te lukken zoals in deze Daily Webhead te zien is:

De dag ervoor kreeg Matt het nog aan de stok met een verzuurde bejaarde vrouw die naar zijn stalletje had gekeken en luidruchtig haar snotneus ophaalde, om vervolgens te zeggen: ’15 euro voor zo’n schilderijtje vind ik absurd duur.’ Ach ja, de glorie van het strips en kunst maken in Nederland.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Kerstverhaal: Rood Gras en Bunbun maken het zelf”

Heeft moeder het boekje wel goed bekeken? Die kaarten van Rob heb ik nog liggen, moet vanavond echt de kerstkaarten de deur uit doen!

@Daan: Ja, haha! Er staan inderdaad wat grapjes in die meer voor volwassenen bedoeld zijn. Maar ik heb van betrouwbare bron vernomen dat kinderen over dat soort dingen heen lezen 😉

Reacties zijn gesloten.