Categorieën
Minneboo leest Strips

Minneboo leest: Douwe Dabbert #4 – De poort naar oost

Dit stripplaatje uit het recent uitgekomen vierde deel van Douwe Dabbert heeft een heerlijke Halloweeneske sfeer. We zien de heks Wredulia met haar huisdier, een vleermuisachtig wezen.

douwe-dabbert_heks_WreduliaAan haar naam kun je al afleiden dat Wredulia weinig goeds in de zin heeft. Als Douwe haar huisje betreedt om te schuilen van de regen komt hij erachter dat de heks Koning Isobald de Vierde en zijn gehele hofhouding klein heeft gemaakt en gevangen houdt in flessen. De heks belooft hen vrij te laten als Douwe Dabbert via de poort naar oost afreist naar het Oosten om daar een mysterieus kistje te ontvreemden uit het luchtspiegelpaleis van tovenaar Occultus.

Met het Oosten bedoelen auteur Thom Roep en tekenaar Piet Wijn duidelijk het Midden-Oosten, want de architectuur staat bol met Arabische symbolen. Bovendien leidt de poort naar oost allereerst al naar de woestijn. Het is overigens geen vriendelijke wereld, dat oosten, want binnen de kortste keren worden Dabbert en zijn reisgezel gevangen genomen en als Slaven verhandeld.

Ik ben nog steeds erg blij met deze heruitgaven van de Douwe Dabbert-reeks en heb nu al zin in het volgende deel.

Thom Roep & Piet Wijn. Douwe Dabbert #4: De poort naar oost
Don Lawrence Collection € 7,95

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Minneboo leest: Douwe Dabbert #4 – De poort naar oost”

Jep, die ga ik van de week ook even halen. Deze boeken vind ik zeer de moeite om als hardcover te kopen. Prachtige uitgaven! Jammer dat kinderen ze niet meer lezen ( volgens mij).

Ik ben opgegroeid met de Donald Duck, daar stonden ze vroeger in. Ik was nog wel echt klein maar vond hem toen al erg leuk. Door de heruitgaven heb ik hem herontdekt. Toen ik de boeken opnieuw zag, realiseerde ik me eigenlijk pas hoe fantastisch deze strip is. Overigens heb ik via de Donald Duck ook Tom Poes leren kennen dus je moet de opvoedkundige waarde van de DD niet onderschatten 😉

“je moet de opvoedkundige waarde van de DD niet onderschatten” Ha!Ha! Zeker niet. Donald Duck is een mooi begin om je stripliefde te ontdekken.

Precies. Eerst kwam de DD, toen Suske en Wiske en de Eppo, toen de Robbedoes toen de rest. Het is nooit meer overgegaan.

Reacties zijn gesloten.