Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Daily Webhead Video: Romano Molenaar tekent Batman

Zaterdag 13 september was het Batman Dag in Henk Comics & Manga Store te Amsterdam omdat de Vleerman van Gotham 75 jaar is geworden. Stripmaker Romano Molenaar maakte Batman-illustraties voor de fans en er liepen wat cosplayers rond.

Molenaar is de eerste Nederlandse stripmaker die voor DC Comics Batman heeft getekend. In deze video heb ik de opnames van die dag vermengd met de audio van een telefonisch interview met Romano dat eerder is opgenomen en dat ik met hem voerde voor mijn Batman-artikel in Eppo.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Daily Webhead Video: Romano Molenaar tekent Batman”

Altijd prachtig om tekenaars aan het werk te zien. Er zijn grote verschillen tussen de moeite die tekenaars nemen bij zo’n gelegenheid. Romano Molenaar levert echt kunstwerkjes af, wat een toptekenaar zeg. Ben benieuwd of hij nog meer Batman zal gaan maken in de toekomst. Leuk filmpje!

@Michael vd Berg: Ja, ik vind het ook altijd boeiend om striptekenaars en illustratoren aan het werk te zien. Ben van plan om nog veel meer van dit soort video’s te maken.

We mogen trots zijn op Romano als Nederlands striptekenaar die internationaal geliefd is! 🙂 Ik koester nog steeds een Stormschets van hem, van toen hij net begon. Verkregen van een gemeenschappelijke vriend die helaas veels te vroeg is gestorven.

@Lores: Ja, ik vind het ook fantastisch dat Romano voor de big guys in Amerika tekent. Spijtig om te horen dat je vroeg een belangrijke vriend hebt verloren.

[…] Vorig jaar werd Batman Day uitbundig gevierd in Henk’s Comic & Manga Store in Amsterdam. (Op 13 september trouwens, maar een kniesoor die daar op let. Batman werd toen overigens 75 jaar oud.) Romano Molenaar, de Nederlandse stripmaker die zich met recht Batmantekenaar mag noemen, was in de winkel aanwezig om tekeningen te maken voor de fans. Nou ja, kijk de video nog maar eens voor de details: […]

Reacties zijn gesloten.