Categorieën
Strips

Stripfiguren om te zoenen

Dankzij de vakkundige pennenstreken van Peter de Wit en Hanco Kolk heeft strippsychiater Sigmund een zeer goede dag. Hij krijgt immers een dikke zoen van Stella uit S1ngle.

Of mag Stella zich gelukkig prijzen dat ze eindelijk eens de lippen mag roeren van een intelligente kerel? Het is maar hoe je het bekijkt.

sigmund_kust_stellaIn strips kunnen alle dromen waar gemaakt worden en daarom roept deze grappige tekening gemaakt op de Stripdagen Haarlem bij mij de vraag op met welk strippersonage ik eens zou willen tongworstelen. Wat de dames van S1ngle betreft is het antwoord voor mij niet moeilijk, dat moet Fatima zijn, ook al wordt de aantrekkelijke, neurotische blondine met maar één oog getekend door Kolk. (Je kunt immers niet alles hebben.)

Als we het stripuniversum wat groter maken, dan dient een groot aantal kandidaten zich aan. Mary Jane Watson is tegenwoordig weer vrijgezel om maar meteen een mooie stripbabe te noemen. Dat striplezers wel eens warmbloedig van strippersonages dromen bewijzen de vele beurs- en opdrachttekeningen die op het web opduiken waarin personages bloot of half bloot zijn afgebeeld. In ieder geval heel anders dan dat je ze doorgaans op de strippagina’s tegenkomt.

En hoe zit het met jou, stripliefhebber? Welk stripfiguur vind jij aantrekkelijk genoeg om te zoenen?

Is dat Fanny Kiekeboe, Franka, Roodhaar of toch ook een van de S1ngle-dames? Dezelfde vraag stel ik natuurlijk aan de vrouwelijke striplezers….

Update

Direct nadat ik de link van deze blogpost geplaatst had op Facebook, begonnen mensen met het beantwoorden van de vraag. Heel tof natuurlijk, maar als je geen FB hebt, kun je deze antwoorden niet zien. Daarom heb ik besloten om de reacties ook zoveel mogelijk hier te plakken. Laat je erdoor inspireren, zou ik zeggen.

zoenen_1zoenen_2

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

16 reacties op “Stripfiguren om te zoenen”

@Ger Apeldoorn: de meeste reacties komen binnen op Facebook op dit moment. Ik ben nu bezig met een plugin te installeren die deze reacties ook op mijn blog zichtbaar moeten maken, maar tot nu toe laat deze alleen de laatste vier comments zien terwijl er op Facebook al veel meer staan.

@Pejo: Ype is een interessante keuze, omdat hij fotostrips maakt. In tegenstelling tot een Storm of Franka bestaat hij echt en kun je hem dus in real life zoenen.

Olga Lawina! En dan in het bijzonder op de persoonlijke tekening die Martin voor mij maakte op de Stripmanifestatie in Drachten 😉

Isabelle Avondrood vind ik om te zoenen, vooral wanneer ze gespeeld wordt door Louise Bourgoin. Ze is een lekkere pittige meid.

@Magda: Mooie keus! Trouwens grappig hoe een blogpost van bijna een jaar oud opeens weer opduikt op Facebook en nieuwe comments genereert. Wonderlijk iets, dat internet 🙂

Reacties zijn gesloten.