Categorieƫn
Daily Webhead Strips Video

Daily Webhead Video: Lewis Tronheim in Lambiek

In april was de Franse stripmaker Lewis Trondheim even in Nederland en bezocht hij onder andere stripwinkel Lambiek. In een openbare tekensessie werden hem vragen gesteld door het publiek dat uit stripfans en stripmakers bestond.

Van deze sessie heb ik video-opnames gemaakt. Van meerdere mensen heb ik vernomen dat ze er graag bij hadden willen zijn, maar om verschillende redenen niet konden. Daarom heb ik, in plaats van dit materiaal een korte impressie te monteren, besloten een ‘rough cut’ online te zetten. In het kader van ‘slow tv’ zeg maar en vergelijkbaar met die lange video’s van panels op comic cons. Nu kun je als kijker meemaken hoe die middag is verlopen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Daily Webhead Video: Lewis Tronheim in Lambiek”

Gaaf dat je de hele film online hebt gezet, Michael! Bedankt daarvoor! Ook ik had er graag bij willen zijn.

Lijkt het nu zo of was de opkomst, gezien de grote naam van Trondheim, aan de lange kant?

@Martijn: Fijn om te horen! Jammer dat je er niet bij kon zijn. De opkomst was volgens mij wel aardig voor een evenement op donderdagmiddag in Lambiek. Veel collega-stripmakers en ook Trondheim-fans.

Zeker jammer; voor iemand met een (drukke) kantoorbaan kan ik relatief makkelijk tijd vrij maken. Maar op dat moment net niet… Ik meen in ieder geval Flo (met baard) te herkennen in het filmpje. Maar daar houdt het voor mij qua herkenning van stripmakers wel mee op šŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.