Stripmuseum Groningen blijft toch open

stripmuseum

Goed nieuws voor de liefhebbers van het Nederlands Stripmuseum. Werd namelijk eerst bekend gemaakt dat ze haar deuren sluit tot 2017, vandaag werd bekend gemaakt dat het Museum toch open blijft.

Dat meldt Omroep Groningen. Het bericht werd ook meteen opgepikt door Nu.nl.

Het Nederlands Stripmuseum aan de Westerhaven blijft toch open. Dat gebeurt dankzij een bijdrage van maximaal 12 duizend euro per jaar van de Groningen City Club. De GCC gaat daarnaast het stripmuseum op allerlei manieren promoten om meer bezoekers te trekken. Zo wordt er een mini-expositie ingericht in V&D aan de Grote Markt. De GCC vindt het museum een belangrijke attractie voor de stad.

(Met dank aan Tom.)

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Daan ,

  Ik heb nog steeds het voornemen er eens heen te gaan, de afstand is nog steeds de grootste drempel.

  • Michael Minneboo ,

   Als je wel die kant op gaat, dan zou ik het combineren met andere leuke dingen in die buurt. Om alleen voor het Stripmuseum uren in de trein te gaan zitten…

  • Matena in Meermanno - Michael Minneboo ,

   […] de laatste berichten zal dat waarschijnlijk een plek krijgen in Rotterdam. Prima natuurlijk, nog een museum gewijd aan strips erbij, maar eigenlijk is een tentoonstelling in een meer algemeen museum nog […]