Categorieën
Strips

Flo’s leeslijstje

Over Stripliefde gesproken: stripmaker Floor de Goede heeft geeft deze week leestips in stripvorm. Dit doet hij naar aanleiding van een recensie van zijn boek Dansen op de vulkaan waarin de recensent zich verbaast over het feit dat een stripverhaal de diepgang emotie van een goed boek kan evenaren. (Nou ja, zeg!) Geen idee wie die recensent is, maar veel verstand van strips lijkt hij niet te hebben.

Flo: ‘Ik was verbaasd over deze verbazing. Zijn we in Nederland door onze gagcultuur zo vervreemd van het concept strip? Tijd om jullie als lezer de komende week op te voeden. Ik geef daarom een aantal boekentips die net zo literair zijn als boeken met alleen maar letters.’

Gisteren publiceerde Flo zijn eerste leestip:

Flo_leestip

Ik vermoed dat we aan het einde van de week een mooi idee hebben van wat Flo’s favoriete graphic novels zijn. Of de recensent hierdoor het licht gaat zien, moeten we nog even afwachten. Eerder dit jaar sprak ik uitgebreid met Flo over zijn eigen eerste graphic novel.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Flo’s leeslijstje”

Flo heeft op zijn facebook de recensie geplaatst en uiteindelijk heeft Dansen op de Vulkaan hem/haar overtuigd van het tegendeel.

Leuk al die lijstjes en ‘nieuwe’ strips overal, nadeel is wel dat mijn eigen lijstje met ooit nog eens te lezen/kopen strips wel heel snel groeit zo 🙂

@Daan: Dan heb je gelukkig nog iets om naar uit te kijken 🙂 . Erg leuk dat Flo dit doet om zijn collega stripmakers aandacht te geven.

Reacties zijn gesloten.