Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Daily Webhead Vlog: Over strips gesproken…. #week 20

Esther_verkest_octopusHet is weer de hoogste tijd voor een Daily Webhead Vlog. Dit keer over strips want, tja, daar praat ik graag over. Bijvoorbeeld over de nieuwste aanwinst van Eppo stripblad, de Vlaamse stripmaker Kim Duchateau en zijn creatie Esther Verkest en de onthulling van de nieuwe cover van Zone 5300. En bij voorbaat excuses voor fans van Lucky Fonz III. Jullie kunnen er ook niets aan doen.

En zoals gezegd in de video: ik ben heel benieuwd naar welke strips je leest. En vooral, waarom juist die strip.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

8 reacties op “Daily Webhead Vlog: Over strips gesproken…. #week 20”

Ik lees de laatste tijd vooral online onder andere Rob, Flo, Ype, xkcd en aanverwanten. Als dagelijkse dosis vermaak. Laatste fysieke strip die ik gelezen heb was die van de Vrede van Utrecht, speciaal voor naar het museum gegaan, was hun laatste exemplaar. Ik lees strips vaak ook als inspiratie, meer kijken dan lezen. Laatste strips die ik gekocht en gelezen heb waren er een paar op de stripbeurs vorig jaar, waaronder Coutoo van Andreas, sowieso een van mijn favoriete tekenaars(studiegenoot van Schuiten). En tijdens mijn huwelijksreis begin dit jaar in Brugge een exemplaar van ‘De enige, echte en wrede geschiedenis van de Brugse Beer’ als aandenken. Ik zit er aan te denken om Amoras te gaan halen binnenkort…

Een paar die ik de laatste tijd met plezier gelezen heb:
Barack Hussein Obama van Steve Weissman (ook te lezen op whatthingsdo.com)
Jinchalo van Matthew Forsythe
You’re all just jealous of my jetpack van Tom Gauld
Hey, wait van Jason
Yellow Zine #3 en andere van Roman Muradov

Vooral de eerste raad ik echt aan! bizarre humor en heel mooi analoog gemaakt met pen en rasterfilm (als iemand weet waar je dat in NL kan krijgen, hoor ik het graag!).

Vandaag klopt mijn hart sneller dankzij het nieuwe Victor en Vishnu boek (Op Safari) van Jeroen Funke. Ik ben soms (lees: altijd) jaloers op Jeroen. Hij is gek en dat zouden we allemaal wel in die mate willen zijn… Maar dat kunnen we niet !

jammer aan die Vrijmiboys is vooral dat ze al lang en breed in album zijn verschenen. maar goed, Eppo plaatst de laatste tijd vaker reeds elders uitgebrachte strips (Dirkjan, Eugene).

ik word enthousiast van alles wat Lewis Trondheim maakt. helaas pindakaas slaat het werk van de man in Nederland niet aan. (waar blijven de nieuwe deeltjes van Ralph Azham?) dat maakt dat ik uitkijk naar nieuwe Kobijn-deeltjes. verder kijk ik uit naar nieuwe Snippers, (voor mij) nieuwe Batman one shots, nieuwe Tijdvogel-deeltjes, de integrale Antares (nog één deeltje en de cyclus is compleet), de integrale De Chninkel, herdrukken van January Jones en De Daddy Vinci Code.

Ik lees graag mooie realistische strips. Historische verhalen of een beetje duistere verhalen. Of de net wat ernstiger avonturenstrip. Verhaal en tekeningen moeten me boeien.

Reacties zijn gesloten.