Categorieën
Mike's notities

Gefeliciteerd, Marco!

Maandag 15 april was het precies tien jaar geleden dat componist en blogvriend Marco Raaphorst met zijn Melodiefabriek begon. Tien jaar lang als zzp’er aan de slag in een niet-zpp-vriendelijk land als Nederland, dat dwingt respect af. In die periode heeft Raaphorst voor diverse opdrachtgevers muziek gemaakt, lezingen gegeven over copyright en was hij een boeiende en luide aanwezigheid op het web.

Maar ik prijs me gelukkig. Hier heb ik zelf voor gekozen. Ik onderneem vanuit mijn eigen vrijheid. En ik zit niet onder zo’n lullig systeemplafonnetje mijn uren af te tellen.

Zo te lezen houdt hij her voorlopig niet mee op. Gelukkig maar, uitgesproken mensen die verstand van zaken hebben geven een aardig tegenwicht tegen de geenstijlleegheid die het internet doorgaans vult.

Aan de klets met Marco. Foto: Karin Ramaker
Aan de klets met Marco. Foto: Karin Ramaker

Zelf ken ik Marco al een paar jaar. Uit blogcontact is een mooie vriendschap ontstaan. Marco en ik spreken elkaar geregeld over blogzaken, het web, muziek en andere dingen des levens.

Ook ben ik erg blij met het feit dat ik zijn rijke database aan composities mag gebruiken bij mijn videoproducties. Vaak past Raaphorst klankkleur perfect bij wat ik in bewegend beeld wens uit te drukken.

Vorig jaar draaide ik deze video met hem:

Inmiddels is hij druk bezig met het bouwen van een opnamestudio op zolder. Ik ben benieuwd wat hij daar allemaal voor tofs gaat opnemen.

Daarom: gefeliciteerd, Marco, met de eerste tien jaar Melodiefabriek!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Gefeliciteerd, Marco!”

dank voor de veren!

studio moet strak worden. als ik de jaarrekening van mijn boekhoudster terug krijg weet ik wat ik kan gaan besteden aan wat nieuwe spullen en optimale isolatie.

dat brengt de vraag of ik mij internationaal moet gaan focussen weer op…

Reacties zijn gesloten.