Categorie├źn
Strips

Strips met een gebroken hart

Wat doe je als je levensgezel en creatieve partner definitief de deur achter zich dichttrekt en jou buiten laat staan? Het is een vraag waar Ype Driessen opeens voor stond toen zijn geliefde Willem hem na een relatie van ruim zes jaar verliet. Samen maakten ze de fotostrip Ype & Willem, dus hoe nu verder?

Driessen koos ervoor om de breuk het onderwerp van zijn nieuwe album te maken. En nu is UIT! dan ook werkelijk uitgekomen bij uitgeverij Strip2000. Aanstaande vrijdag signeert de fotostripmaker deze in boekhandel Vrolijk, aan de Paleisstraat 135 te Amsterdam. Zelf heb ik het album nog niet gelezen en k ben dus benieuwd hoe Driessen de relatiebreuk met humor zal verbeelden. Althans, Ype kennende zal er ondanks veel zelfbeklag ook wat te lachen vallen.

Ypedriessensigneert

Een andere stripmaker die recent relatiebreuk als onderwerp had is Rob van Barneveld. In zijn typische Rood Gras-manier van vertellen gaat hij in op dit universele thema. De aandoenlijke strip is gepubliceerd in Zone 5300 #100.

roodgras_liefde

Naar ik vermoed zullen er nog meer Rood Gras-strips over dit onderwerp komen. Het nieuwe album van Rob is echter van een heel andere aard: De schat van Salami gaat over Piraten en ligt nu in de winkel. Meer hierover op de site van uitgeverij Syndikaat.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.