Categorieën
Strips

Eppo’s kerstspecial 2012: Om alvast in de juiste sfeer te komen

Ben jij al in de kerstsfeer? Ik nog niet echt, hoewel er al genoeg versiering in de straten te zien is, er overal kerstbomen te koop staan en de terugblikken op 2012 op het web oververtegenwoordigd zijn. Mocht je net als ik nog niet in kerstelijke sferen verkeren, dan gaat ongetwijfeld de jaarlijkse kerstspecial van Eppo die sinds gisteren in de kiosk ligt, helpen om in de juiste sfeer te komen. De vierde alweer in even zoveel jaren.

Dit keer speciale kerstafleveringen van Elsje, Eugène, 40 Hours, Hotel Nevelzicht, Liberty Meadows, Floris van Dondermonde, Eppo, Circus Tent, Kinky & Cosy, Flippie Flink en De Ruyter. De aflevering van Amorfati is geinspireerd op het nummer Last Christmas van Wham!, De kerststrip van Esther Verkest van Kim Duchateau kon mij in het bijzonder bekoren:


Verder vertellen de Eppo-stripmakers hoe ze de feestdagen door gaan brengen. De vorige kerstspecial bevatte opvallend veel grimmige en cynische verhalen. De kerstliefhebber kan nu rustig ademhalen, het valt nu reuze mee.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.