Categorieën
Bloggen

Blogvraag #5

Illustratie: Emma Ringelberg

Na zes jaar bloggen is het tijd om mezelf en mede-bloggers wat vragen te stellen over het hoe en waarom van bloggen. Wat is jouw antwoord op deze kwestie?

Wat is een blog in jouw ogen?

Mijn antwoord: mijn blog is een vrijplaats, mijn zeepkist, maar bovenal het virtuele visitekaartje van mijn freelance praktijk. Een plek om opdrachtwerk te tonen aan potentiële opdrachtgevers.

Het is tevens een virtueel prikbord waarop ik kan laten zien wat er op stripgebied allemaal voor moois verschijnt.

Technisch bekeken is een blog een website waarop geregeld een nieuwe post op gepubliceerd wordt. Maar hoe zie jij het medium blog?

Update: Karin Ramaker en Marco Raaphorst gaven antwoord op hun eigen blog.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Blogvraag #5”

ik weet niet precies hoe ik het medium ‘blog’ moet zien. Een etalage, een publiekelijke uitlaatklep? Een online speakers corner? En dat terwijl ik al 12 jaar blog. Een ‘cry in the web’. Daar laat ik het maar bij. Ben er na al die jaren nog steeds niet uit 🙂

Reacties zijn gesloten.