Categorieën
Strips

#24HCD

Lief Leuk dagboek,

Vandaag was ik in de animatiestudio van Mooves waar 24 Hour Comics Day werd gehouden. Er waren stripmakers die maar liefst 24 uur achter elkaar zaten te tekenen alsof ze in China werken. Iedere stripmaker moest een verhaal van 24 pagina’s afmaken.

Tonio was er en tekende een strip waar een schaap in voorkomt. Merel was er ook en deed voor de tweede keer mee. Ze had een mooie ansichtkaart gemaakt met bootjes in een baai.

Ook Matt en Rob waren er. Matt tekende filmparodieën met zijn witte konijn Bunbun, terwijl Rob een piratenstrip over kapitein Salami aan het maken was. Matt doet ieder jaar mee. Net als Hallie die ook nu weer wat laat was, maar al heel veel had getekend toen ik aankwam.

En Wasco was er ook. En Johan, die zoals ieder jaar geen strip tekent, maar een scenario schrijft in 24 uur. Dit jaar werkte hij aan zijn strip over De Beatles die Hallie gaat tekenen.

Wilma de Bock werkte achter haar imac aan stripjes, evenals Bas, die de potloden van vorig jaar thuis had gelaten. Digitaal werkt nu eenmaal sneller.

Floris maakte een stripje over Swamp Thing, maar dat doet hij altijd, want dat is zijn vaste figuurtje.

Erik Kriek kwam nog even gezellig langs met zijn zoontje en Jantiene van Mooves maakte soep en moest huilen van de uien.

Thuis aten we patat.

Foto: Jantiene de Kroon

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.