Categorie├źn
Spladodder!

Spambom

Vandaag internet in het nieuwe huis aangesloten. Als welkomskado zit mijn inbox vol met mailtjes waarin ik verzocht word om comments te modereren. Mijn site is kennelijk in trek bij spammers. Of iemand heeft een spambom laten ontploffen. In ieder geval is het niet erg plesant.

Terwijl ik dit schrijf zijn er weer tig meldingen binnengekomen…

Kunnen die spammers niet een andere hobby gaan zoeken en net als de rest van de interpretgebruikers naar porno surfen?

Update: Kennelijk is akismet uitgeschakeld door een serverfout bij One.com. Ze zijn ermee bezig. Ondertussen ga ik fijn door met het wissen van alle bs-comments. Overigens betekent dit alles dat alle comments gemodereerd worden, dus het kan even duren voordat ik jouw reactie uit de spammeuk heb gevist.

In de rubriek Spladodder! behandel ik allerlei zaken die wat mij betreft niet door de beugel kunnen. Het logo is van Hallie Lama.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Spambom”

Je hebt toch WordPress? Dan neem ik aan dat je ook de spamfilter Akismet gebruikt. Die moet je wel geregeld (kosteloos) updaten, want anders vangt ie de meest verfijnde nieuwe spam niet af. Ik heb echt zelden spamcomments in mijn inbox. Praktisch alles verdwijnt in de Akismet-filter. Ik heb er bijna geen omkijken naar.

Reacties zijn gesloten.