Categorieën
Mike's notities

Hoe was jouw zomervakantie?


Zo, de herfst komt eraan. De zomer zit er weer bijna op. En hoewel het lang geleden is dat we op de middelbare school zaten en er werkelijk sprake was van zoiets als ‘zomervakantie’, krijg ik toch begin september weer het gevoel dat we opnieuw beginnen. Dat heeft met het weer te maken en het feit dat heel Nederland weer terug is van vakantie.

Want zoals Edwin Mijnsbergen laatst al schreef: de negentotvijfmentaliteit van anderen bepaalt toch heel erg wanneer een zzp’er werkt. Aangezien Nederland in de zomermaanden volledig op zijn gat zit is er in die periode doorgaans weinig werk. Tenminste, in mijn branche.

Daar had ik dit jaar minder last van dan anders, want ik was zelf ook met sabbatical om zaken op een rijtje te zetten. De afgelopen maanden heb ik daar uitvoerig over geblogd.

Nu zullen jullie niet superschurken bestreden hebben zoals Peter Parker hier boven, maar toch ben ik heel benieuwd naar wat julle in de ‘zomervakantie’ hebben uitgevoerd. Wat is het mooiste, leukste, gekste of vreemdste dat je hebt meegemaakt?

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Hoe was jouw zomervakantie?”

Ik vond het jammer dat ik met mijn dochter niet kon zwemmen in de zee. Er waren teveel kwallen die dag. En op een andere dag dat er geen kwallen waren heb ik gruwelijk heerlijk in die zee gezwommen. God allejezus wat was dat te gek zeg! Echt het paradijs. En dat ligt op 10 minuten van hier.

Er zijn mensen die haten zwemmen. Die motten de zee niet. Niet ieder mens is gelijk en daarom heb ik altijd gelijk als ik lekker doe wat ik vind dat ik moet doen. Omdat het zo fucking te gek voelt.

Drie weken vakantie met mijn vriendin en zoon. Heerlijk. Te beginnen met een week gewoon thuis. Mede dankzij het prachtige weer voelde ik me als God in Frankrijk in mijn eigen tuin.

Daarna twee weken België. Geen gelikt huisje op een bungalowpark waar alle huisjes op elkaar lijken, omdat ze samen een concept vormen. Nee, gewoon een huisje van particulieren die zij aan anderen verhuren. Waar een la met kinder-dvd’s aanwezig is. Waar een gevuld kruidenrekje in het keukenkastje staat. Waardoor je al vrij snel een thuisgevoel krijgt.

Ik heb niet veel, maar meer gelezen dan ooit. Had 59 cd’s in een rugzak gestopt en heb weer muziek die ik ooit mooi vond herontdekt.

Kleine smet op de vakantie was het bezoek aan de spoedeisende hulp omdat ik ineens vreselijke buikkrampen kreeg die maar aan bleven houden. Misschien moet ik toch maar wat gezonder gaan eten.

Ik ben deze vakantie weer verliefd geworden. Ik dacht eerst dat mijn nieuwe geliefde de Duitse stad Aachen was maar dat bleek na thuiskomst een ‘liefdes schijnbeweging’ (bedankt Remco Campert) te zijn. Mijn werkelijke nieuwe liefde deze vakantie is niks en niemand minder dan ‘het leven’ zelf. Is dat leuk, gek of vreemd? Drie keer ‘Ja’.

Reacties zijn gesloten.