De mensheid is gek

Illustratie: Merel Barends

Edwin Mijnsbergen kaartte op Twitter deze video aan. Het is een opname van Japan anno 1991 en inmiddels schijnt het allemaal wat minder erg te zijn doordat men tegenwoordig mag flexwerken. Het is een extreme versie van wat ik geregeld op de stations van Nederland meemaak. Kijk en huiver.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “De mensheid is gek”

 1. Dit is toch hopelijk wel in scene gezet?

  • Als ik de beschrijving van de videomaker mag geloven niet, helaas:

   “Morning commuter rush in Tokyo in 1991. Pre-Flextime, everyone *needed* to get to work by 9:00 a.m. sharp. Now, in 2008, it’s a little less crowded.

   (Note: This video has been ruthlessly copied from my Google posting. Some posts say it’s China, but – shock & surprise – Japan and China are two different countries! I took the video myself… mutter-mutter.

   Lyle (Hiroshi) Saxon”

   Zoals ik al zei: de mensheid is gek.