Droomhuis aan de Vecht

Foto: Linda.

Laatst besprak ik met blogvriend Peter de Kock zaken die voor ons belangrijk zijn. Hoe zie ik mijn toekomst graag? Een beeld dat terugkomt is een huis of hut aan een meertje, in een bosrijke omgeving. Wel goed geisoleerd uiteraard, want mijn stripcollectie moet veilig van vocht kunnen zijn. Geen directe buren, voor de boodschappen rijd ik op de fiets of met de auto een eindje om. Het is ‘s ochtends een uur of half tien. Ik zit op de veranda op een gemakkelijke stoel, naast me een tafeltje met een vers kopje koffie. Ik kijk uit over het meertje waar de ochtendmist nog boven het wateroppervlak kleeft. In mijn handen de nieuwste Spider-Man comic. Binnen staat mijn laptop klaar voor als ik wil schrijven. Dit huisje is het niet helemaal wat de droom betreft: het staat niet aan een meer maar aan de Vecht, het is wellicht wat protserig, maar als ik het kon krijgen zou ik er niet op spugen.

Tags: ,

2 Responses to “Droomhuis aan de Vecht”

  1. Mooi Michael. Ik hoop je hier snel eens op te zoeken. Ik heb laatst mijn droomhuis ook gezien toen ik in Domburg was. Het stond middenin de duinen aan de Noordzee met aan de achterkant bos. Het stond hoog genoeg in de duinen om vanaf de bovenverdieping de zee te kunnen zien.