Oude stek

Illustratie: Paul Stellingwerf

Dit weekend ben ik op bezoek in Hoorn, het stadje waar ik te veel van mijn jaren versleten heb. Het is grappig om hier weer te lopen. Het decor is me bekend, toch is er inmiddels voldoende afstand sinds mijn verhuizing om alles toch als fris en nieuw te zien. Deels komt dat omdat veel van de historische panden hier duidelijk een opknapbeurt hebben gekregen. Het is een beetje alsof je een oude vriendin van je tegenkomt en zij opeens een facelift heeft ondergaan. Ze ziet er fris uit en alles zit 10 centimeter hoger dan je je herinnert.

Tags: ,

3 Responses to “Oude stek”

  1. karin r. says:

    ja, dat heb ik ook als in terug ben in brabant. 🙂

  2. […] plein in de binnenstad van Hoorn, zaterdag 5 mei ergens in de ochtend. Ik was dit weekend in Hoorn om wat oude vrienden te bezoeken. Op de achtergrond is het beeld van JP Coen te zien, zeeheld volgens sommigen, slager volgens […]