Categorieën
Mike's notities

Oude stek

Illustratie: Paul Stellingwerf

Dit weekend ben ik op bezoek in Hoorn, het stadje waar ik te veel van mijn jaren versleten heb. Het is grappig om hier weer te lopen. Het decor is me bekend, toch is er inmiddels voldoende afstand sinds mijn verhuizing om alles toch als fris en nieuw te zien. Deels komt dat omdat veel van de historische panden hier duidelijk een opknapbeurt hebben gekregen. Het is een beetje alsof je een oude vriendin van je tegenkomt en zij opeens een facelift heeft ondergaan. Ze ziet er fris uit en alles zit 10 centimeter hoger dan je je herinnert.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Oude stek”

[…] plein in de binnenstad van Hoorn, zaterdag 5 mei ergens in de ochtend. Ik was dit weekend in Hoorn om wat oude vrienden te bezoeken. Op de achtergrond is het beeld van JP Coen te zien, zeeheld volgens sommigen, slager volgens […]

Reacties zijn gesloten.