Categorieën
Fotoblog

Het is groen en het sloopt

Gisteravond eindelijk The Avengers gezien waar deze groene gigant ook in voorkomt. Wat mij betreft qua animatie de beste film-Hulk die ik tot nu toe gezien heb. Verder erg genoten van Downey Jr. als Iron Man. Voor de derde keer op een rij bewijst hij de perfecte Tony Stark te zijn. Alleen jammer dat alles weer in 3D moest. Ondanks dat euvel heb ik me goed vermaakt met deze film van Joss Whedon.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Het is groen en het sloopt”

Ik vind dat Joss Whedon hier echt prima werk heeft gericht. Hij heeft de dynamiek tussen een aantal helden die allemaal belangrijk zijn en allemaal de nodige aandacht verdienen prima in beeld gebracht. Ook is de balans tussen actie, humor en karakterontwikkeling heel goed.
Tony Stark/Iron Man vond ik in de strips altijd één van de saaiste superhelden die ik kenden, maar in deze films is hij echt leuk. Downey jr doet dat inderdaad perfect.
Ik vind Captain America een beetje een sukkel in deze film. Misschien was dat ook wel de bedoeling. Ik heb de eerder Cap America film niet gezien, misschien scheelt dat.
Hulk was inderdaad geweldig.
En dat 3d, dat hoeft voor mij ook niet zo.

@Coen: Eens, Captain America is een beetje een rechtlijnige sukkel in de film, maar dat was hij ook in zijn eigen flick. Hoort een beetje bij het personage, en naast kleurrijke figuren als de Hulk en Iron Man blijft hij altijd een beetje bleek afsteken. Whedon heeft een onderhoudende film afgeleverd. Duurde wel voordat deze op gang kwam, maar de spetterende climax maakte dat meer dan goed. Vond overigens wel jammer dat de 'werking' van de Hulk in deze film anders was dan in eerdere films. Ik vind een Bruce Banner die met moeite probeert om de Hulk binnen te houden (en daar uiteindelijk niet in slaagt) eigenlijk leuker, al werd hij gespeeld door een prima acteur. Hoewel niemand wat mij betreft een betere Banner neer kan zetten dan Bill Bixby ooit deed.

Geen betere Banner dan Bill Bixby? Dat weet ik niet hoor.
De Banner in deze film is een heel andere Banner dan die uit de TV serie, en ook de Hulk is een heel ander soort Hulk.
De strijd die de nieuwe Banner voert tegen zijn innerlijke monster is inderdaad anders dan de strijd van de oude Banner, maar evengoed wel erg interessant.
Ik denk eigenlijk dat de Banner uit de nieuwe film de beste Banner is die ik ooit heb gezien. Voor mij dan.

Dat vind ik ook: de Banner uit de film is een heel andere dan die uit de TV-serie. Zelf vind ik Banner het leukste als hij vecht tegen de Hulk worden. Dan werkt wat mij betreft het klassieke conflict tussen zijn Jekyl & Hyde kant het beste. Ik vond dat goed uitgewekt in de serie. De Banner uit The Avengers heeft zijn Hulk worden onder controle in het laatste deel van de film, maar niet als hij de eerste keer verandert. Een inconsequentie wellicht waar ik mijn vinger nog niet op heb kunnen leggen.

Reacties zijn gesloten.