Categorieën
Strips

Bestaande Amsterdammer in nieuwste Suske en Wiske

Dat doen ze qua pr toch wel weer slim bij de Standaard uitgeverij: Kerst 2010 veilde radiozender 3FM voor Serious Request een rol in een nog te verschijnen Suske en Wiske-avontuur. De hoogste bieder van de veiling had maar liefst € 5700 over voor het goede doel en kreeg daarvoor een eigen figuur in een Suske en Wiske-verhaal. De gelukkige was Jeroen Van Rooij uit Amsterdam die nu is te bewonderen in Het bizarre blok.

Van Rooij kreeg, naast de bekende vijf striphelden, de hoofdrol in dit album en wordt met naam en toenaam op een originele manier neergezet. Reeds op de tweede bladzijde van het nieuwe avontuur van Suske en Wiske zien we Van Rooij op een bankje in het stadspark pratend met …… een roze poedel. Waarom ook niet, in Amsterdam is alles mogelijk en in de wereld van Suske en Wiske zeker, moeten de makers gedacht hebben.

Het verhaal van het 317e album is als volgt: Een onsuccesvol architect wil graag beroemd worden en krijgt hulp van de duivel. Die belooft hem een ontwerp dat hem wereldfaam zal geven. Maar de architect speelt vals en laat het contract door Lambik ondertekenen. Die is de volgende dag spoorloos verdwenen. En net buiten de stad blijkt Lambik een zeer bizarre woning te hebben opgetrokken… Onze vrienden gaan er een kijkje nemen en stoten op een boel vreemde dingen. Lambik blijkt in handen te zijn van een donkere macht die hem niet zonder slag of stoot wil laten gaan.

Het bizarre blok ligt vanaf 9 mei in de winkels. Ik weet denk ik al wie er een hele stapel van in huis zal halen om aan vrienden uit te delen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.