Wanneer komt ie nou?

Hoeveel dagen of weken zouden we in een mensenleven kwijt zijn aan wachten?

Tags: , , ,

6 Responses to “Wanneer komt ie nou?”

 1. Jeroen Mirck says:

  Wachten op de Noordzuidlijn duurt inderdaad een mensenleven. 😉

 2. Jeroen Mirck says:

  Ik moest eraan denken vanwege die zandbak op je foto, al is dit vermoedelijk ergens anders. Ik vind de Noordzuidlijn een goed idee, hoezeer de uitvoering ook zuigt. Iedereen die zegt dat je wel 'even' met de tram of de bestaande metro naar de Zuidas kunt reizen, heeft dat zelf vermoedelijk nog nooit gedaan: duurt een eeuwigheid. De Noordzuidlijn is een logische schakel in het fijnmazige OV-netwerk van Amsterdam. Alleen jammer dat het qua planning en financiering zo'n puinhoop is.

  • Het is inderdaad niet de NZ-lijn, zandbakken genoeg in Amsterdam wat verbouwingen betreft 🙂 Ik denk ook dat het handig kan zijn die nieuwe verbinding, maar het is wel heel spijtig dat het weer zo knullig gaat. Waarom kosten die projecten altijd miljarden meer geld en meer tijd dan gepland?

  • Jeroen Mirck says:

   Omdat de bouwwereld niet te vertrouwen is en de overheid haar afspraken niet keihard vastgelegd krijgt in contracten. Veelzeggend was de uitspraak van ex-burgemeester Job Cohen: "Wij zijn maar amateurs."

  • Da's toch echt een fout van de overheid. Probleem is natuurlijk dat ambtenaren en gemeenteraadsleden komen en gaan. Lekker doorschuiven naar de volgende op de post. Ik vind het grappig dat de bouw van het nieuwe de la mar theater op tijd is verlopen en binnen budget. Dat komt volgens mij omdat Van den Ende er bovenop zat de hele tijd. Het was immers (deels) zijn geld waar ze mee aan het bouwen waren.