Werken bij De Ombudsman

Ilustratie: Paul Stellingwerf

Sinds een paar weken werk ik bij de VARA parttime aan de site van De Ombudsman. Pieter Hilhorst neemt het iedere week op voor mensen die door de overheid en andere officiƫle instanties worden benadeeld. Een nuttig programma, want er is nogal wat narigheid als het om overheidsinstanties gaat. Ik krijg steeds meer het gevoel dat het volk er is om de overheid te financieren in plaats van dat de bestuurders er voor ons zijn. Het zal wel door die eeuwige grijns van Rutte komen waarmee hij alle problemen lijkt te bagatelliseren. En het gekissebis dat men tegenwoordig debat noemt. Eigenlijk lijkt onze volksvertegenwoordiging steeds meer op theater. Een kostbaar theater. Hm, maakt dat dit kabinet niet tot een dure rechtse hobby?

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Werken bij De Ombudsman”

  1. Goh, je zou bijna politiek totaal gedesillusioneerd raken. Lukt het jou nog om betrokkenheid te voelen?

    • Betrokken bij de politiek? Nee, ik word erg moe van dat circus. Geloof ook niet dat je er iets aan hebt. Betrokken bij de Mensch an sich voel ik me natuurlijk wel, daarom zit ik bij De Ombudsman ook goed op mijn plek. Ook omdat ik geen vertrouwen heb in deze overheid, noch in de ambtenarij.