Categorieƫn
Mike's notities

Dag fiets

Ilustratie: Paul Stellingwerf

Mijn fiets is gestolen. Door de gemeente nog wel. Ze hebben bij ons de straat opengebroken voor reparatie. Ik had het bord met de aankondiging ook wel zien staan, maar daarna weer vergeten. En nu is het fietsenrek, inclusief inhoud, verwijderd. Dus ook mijn stalen ros die ooit van mijn vader was. Sinds mijn twaalfde fietste ik er al op. Iedere dag naar school op mijn trouwe metgezel. Toch was hij al niet meer wat hij geweest is: een bonk roest met platte banden. Ook de remmen waren niet meer betrouwbaar. Vervanging zou meer kosten dan de fiets waard is, vertelde de fietsenmaker. Ik reed er al twee jaar niet meer op. Toch had ik graag nog even afscheid genomen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Dag fiets”

Ja, dat is waar. Ik kan hem weer ophalen voor een tientje ofzo. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of dat de moeite nog is. Ik fiets al twee jaar niet meer. Ik wilde alleen nog even gedag zeggen, hij heeft immers toch jarenlang trouw gediend šŸ™‚

ik wou net zeggen, die kun je vast ergens halen…. maar ze hebben het slot waarschijnlijk losgeknipt en die kost denk ik meer dan de fiets… wel balen….

Fietsen is gezond! Ik fiets wekelijks van west naar oost en van noord naar zuid, vele tientallen kilometers. Heerlijk vind ik dat. Ik heb een hekel aan de afhankelijkheid van het openbaar vervoer, met name later op de avond, en taxi’s neem ik na alle agressie en een dodelijk slachtoffer liefst al helemaal niet meer. Hoe vervoer jij je over langere afstanden in de stad?

Ik loop heel veel in Amsterdam. Soms neem ik de tram. ’s Ochtends als ik naar Hilversum moet. Terug loop ik meestal. Ik vind fietsen in Amsterdam een ramp. Veel te druk en agressief gedrag van medeweggebruikers. Overigens snap ik je hekel aan taxi’s helemaal: het merendeel van die gasten kunnen niet rijden en bestaat uit agressieve honden. Wordt tijd dat de gemeente die gasten echt eens goed gaat aanpakken.

Reacties zijn gesloten.