Categorieën
Mike's notities

Onderzoek naar terugkeer gulden

Zodra we weer
met guldens betalen
wil de PVV
onderzoeken
hoe we de VOC
kunnen reanimeren

Zie ook hier.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

8 reacties op “Onderzoek naar terugkeer gulden”

Van mij mag alles onderzocht worden. Ik denk dat de terugkeer naar de gulden een heel erg slecht idee is, maar van mijn mag het onderzocht worden. Ik verwacht dat dat duidelijk zal maken waarom het zo’n slecht idee is, en duidelijkheid kan alleen maar goed zijn.
Mogelijk blijkt uit het onderzoek dat ik (en velen met mij) ongelijk hebben en dat het wel een goed idee is. Als men dat kan staven met harde feiten, dan zal ik mijn mening herzien.

Dus wat er ook uitkomt, als het meer duidelijkheid geeft lijkt mij dat in beide gevallen winst.

Het lijkt mij werkelijk een nutteloos onderzoek. Het lijkt mij praktisch onmogelijk om terug te gaan naar de gulden. Het zal geen oplossing bieden voor de problemen die we nu hebben met de crisis, eerder de zaken alleen maar erger maken. Dat zegt mijn instinct, Mark Rutte zei vrijdag dat hij vermoedt dat dit ook de conclusie zal zijn van het onderzoek. Moet je daarom vermoedelijk veel geld pompen in zo’n kwestie? Ik weet het niet, als dit de 1/3 Nederlanders die terug wil naar de gulden overtuigt wellicht wel. Aan de andere kant geloof ik dat de PVV alleen maar op het gevoel van de aanhang inspeelt en in dat opzicht kan je zo’n onderzoek mijns inziens als een dure rechtse hobby.

Maar daarmee neem je wel de wind uit de zeilen van Wilders en consorten. Zodra door een onderzoek waar hij voor pleitte uitwijst dat het klinkklare onzin is, zijn we af van dit hele geneuzel. Dure rechtse hobby? hmmm wellicht, maar ach, links mag ook geregeld onderzoeken doen dus toe maar dan.

‘Wind uit de zeilen’ vind ik mooi gekozen in de context van de VOC 🙂 Ik hoop dat je gelijk hebt, maar als uit zo’n onderzoek blijkt dat de PVV uit zijn nek praat, zullen ze er wel weer zo’n draai aangeven dat het in hun voordeel uitkomt.

of, in het kader van de VOC, gewoon weer ruilhandel en dukaten 🙂

Reacties zijn gesloten.