Categorie├źn
Bloggen Media Strips

Loggy versus Bunbun: Zoek de verschillen

Zie hieronder het logo van Loggy.nl, een nieuwe webservice om een weblog bij te houden en het nevenstaande plaatje van Bunbun van Matt Baay. Als dit geen copyright schending is, weet ik het niet meer.

Loggy.nl is eigendom van Lunedy. Het is natuurlijk aardig dat de mensen van Lunedy Bunbun een leuk figuurtje vinden. Daar kan ik inkomen, want ik moet ook geregeld lachen om Matts gekke konijn. Maar als ze gebruik willen maken van zijn beeltenis mogen ze natuurlijk wel eerst de maker ervan benaderen en proberen over te halen met een zak geld. Zo doen we geen zaken, mensen.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

30 reacties op “Loggy versus Bunbun: Zoek de verschillen”

goed dat je er een blog over schrijft! is gewoon diefstal natuurlijk. helemaal als je het figuurtje nog gaat bewerken…. dan weet je echt wel waar je mee bezig bent. ik had trouwens nog nooit van loggy gehoord…

Daar zeg je wat inderdaad. Ook een beetje dom dat ze denken dat mensen hier niet achter zullen komen. Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit van Loggy gehoord, toch lopen ze al vanaf 2005 rond: “Vanaf eind 2005 is Lunedy actief als samenwerkingsverband op het internet. In der tijd zijn we begonnen met de website Loggy.nl. Na veel overleg is deze website uitgegroeid tot een top 5 weblog site van Nederland.”

Een berg excuses is het minste wat ze je mogen geven. Ik vraag me trouwens af hoe lang Bunbun al door ze misbruikt wordt aangezien de webservice dus al zes jaar actief is.

Al 6 jaar actief, dat verklaart in iedergeval waarom het zo’n oud plaatje is (geen vingers). Probeer in mijn geheugen te graven, maar kan me niets herinneren. en hoe dan ook, ik zou nooit toestemming geven tot een verkrachte Bunbun.

Wow dat is echt schandalig!

Blijft me toch steeds weer verbazen hoeveel luie fantasie-loze mensen er blijkbaar bestaan.

Jaaa cool als die jurist (ik weet wie) aan het werk gaat!

Ja, ik zag de reacties net nadat ik mijn vraag had gesteld. Heel benieuwd hoe dit afloopt.
Te veel mensen denken dat plaatjes op het internet per definitie gratis zijn en zonder concequenties hergebruikt kunnen worden zonder overleg met de maker.
Veel succes Matt!

Ik heb zelf ook een weblog bij loggy. Ik ben er nu pas achter gekomen dat ze bunbun misbruiken dat is natuurlijk te gek voor woorden dat ze hem als logo gebruiken. ze hebben mattt daar nieteens toestemming oor gevraagd.

eigenleik zouw mattt baay eens een keer langs moeten komen op loggy en ze de harde waarheid vertellen!

Eigenleik zouw iemand van julie een blog moeten maken op loggy over dat ze bunbun hebben misbruikt. Kijken hoe ze reageren

@Sharky: Ik betwijfel of ze de content op de blogs bijhouden. Als Matt geen reactie krijgt op zijn mail zullen er zeker juridische stappen worden genomen, want hier mogen ze niet mee wegkomen.

Dat klopt!

Eigenleik zouw mattt een bericht naar de moderators moeten sturen want die hebben er vast ook wel mee te maken!

En als ik bunbun bijvoorbeeld zouw willen gebruiken in mijn magazine als strip pagina dan zouw ik dat ook toch zeker eerst vragen!?

@Sharky Ik heb vrijdag vriendelijk mailtje met vraag om reactie gestuurd naar bijde heren achter Loggy. Tot nu to geen reatie, iemand anders had op de site van Loggy ook a gevraagt naar een eractie maar dat bericht is vandaag verwijdert.

Ik heb jouw strip eens zitten bekijken mattt ,ik vind hem super leuk Je hebt ook een leuke tekenstijl. Ik teken ook heel graag mijn stripfiguur heet sharky, hij is een haai.
Hopelijk vind je hem leuk. je kunt hem vinden op http://www.sharky.loggy.nl

gr.sharky.

ps: Je kan ook een mail naar lunedy zelf sturen.

Ik heb een reactie binnen. het ziet er naar uit dat de layout met gejat logo en all gegocht is van een designer…

wordt vervolgt…

Ik heb nog niet echt een compleet album gemaakt zoals jij mattt. Maar ik zouw het wel graag willen, Kunt u mij wat tips geven?
En kent uw een goede uitgever voor zelfgemaakte strips?

En die strip met die smurfen was geniaal, ik lagde me kappot.

gr.jos

Hier is het adress van lunedy. Ik denk dat je eens een kijkje moet nemen bij lunedy en ze over hun copyright schending vertellen.

Contact gegevens Lunedy
Stationsstraat 119
9461GR Gieten
T: +31 (0) 50 711 92 70
E: info@lunedy.nl
Kvk: 04087458

Reacties zijn gesloten.