Categorieën
Strips

Treinmeisjes geportretteerd

In de trein kun je van alles doen: lezen, gesprekken voeren, je adressenbestand in je telefoon opschonen en uit je neus eten. Maar je kunt ook interessante medepassagiers vastleggen.

Sean van der Meulen, tekenaar en blogger, tekent geregeld meisjes die hij tegenkomt in de trein. Een paar portretten heeft hij op zijn blog gezet, de rest kun je op Flickr bekijken.

Ik vind het een leuk project en vooral mooie portretten. Van der Meulen zet de dames raak neer op het papier. Ik vind netjes schrijven in een wiegelende trein al lastig.

Van der Meulen vertelde me via Twitter dat hij dit al een tijd doet, maar dat hij de laatste tijd weer wat vaker zijn pen oppakt. De meeste dames hebben het overigens niet door dat ze getekend worden. Soms willen ze het resultaat wel even zien.

Het tekenen van leuke vrouwen is overigens niet geheel zonder risico: ‘Één keertje was een dame wel heel geïnteresseerd in me en dat vond mijn vriendin minder leuk.’

Dit is een van mijn favoriete prenten uit de serie:

traingirl16082010
© Sean van der Meulen

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Treinmeisjes geportretteerd”

Gaaf, en die van Joeëlle Jolivet zijn ook te gek. Maar waar zal ík ‘ns portretten gaan tekenen? Toch maar bij Artis houden?

Bijzonder project. Kan uitgebreid als “Treinreizigers”.
Maar eigenlijk wil ik de heer Van der Meulen attenderen op een mogelijke voorouder, de tekenaar S. van der Meulen (Alkmaar voor 1683-1730), die een schitterende tekening maakte van de walvisvangst bij Groenland. Daarvan is een grote prent (553 x 973 mm) gemaakt door Adriaan van der Laan (1684-na1755) uitgegeven door Petrus Schenk Jr. in de eerste helft van de 18de eeuw. Er bevindt zich een exemplaar in de prentencollectie van de TUDelft, dat ik vandaag heb beschreven.

Correctie: S. van der Meulen heette Sieuwert en A. van der Laan moet zijn Adolf.

hmmm, geen idee of dat een verre voorouder is. het zou wel kunnen, mijn grootvader kwam wel uit Noord-Holland, ik zal me er eens in verdiepen…

Reacties zijn gesloten.